Naslovna Sastojci Posni majonez

Sastojak: posni majonez

Posne pihtije sa ribom

Posne pihtije sa ribom

Sastojci za posne pihtije sa ribom: 200g posnog majoneza + za ukrašavanje, 400g fileta ribe po želji, 170g tunjevine iz konzerve, 150g šargarepe, 200g graška, 200g kukuruza šećerca, 2-3 grančice celera, 2-3 grančice peršuna, 150g mariniranih šampinjona, so, mešavina začina, mleveni biber, 1l hladne vode, 40g Agar-Agara(posni želatin), aleva paprika, rukola, crne masline.
Slane spanać kocke

Slane spanać kocke

Sastojci za slane spanać kocke: Kora : 23 kašike brašna, 200g spanaća, 1dl ulja, 1dl kisele vode, 1dl piva, 1 kesica praška za pecivo, so. Fil: 100g posnog majoneza, 100g rendanog posnog kačkavalja, 50g pečenog susama.
Posna Mimoza salata

Posna Mimoza salata

Sastojci za posnu Mimoza salatu: 2 veća kuvana krompira, 300g posnog majoneza, 3 kuvane šargarepe, 100g praziluka, 300g kupusa, 1 čen belog luka, sirće, so, biber, ulje.
Posni uvrnuti štapići

Posni uvrnuti štapići

Sastojci za posne uvrnute štapiće: 250ml tople vode, 20g kvasca, 1 kašičica šećera, 80ml ulja, 500g brašna, 1 kašičica soli, 1 kašika posnog majoneza, semenke po želji.
posna corba od kupusa ribanca

Posna čorba od kupusa ribanca

Sastojci za posnu čorbu od kupusa ribanca: 500 g kupusa ribanca, glavica crnog luka, kašika ulja, crvena paprika, 2 krompira, po kašičica slatke i ljute mlevene paprike, 250 ml povrtnog bujona, 2 karanfilića, list lorbera, prstohvat mlevenog kima, kašika seckanog peršuna, kašika posnog majoneza, so, biber.
tunjevina sa celerom recept

Tunjevina sa celerom

Sastojci za tunjevinu sa celerom: 4 stabljike celera, konzerva tunjevine u ulju (oko 300 g), 2 kašike kapara, 2 čena belog luka, 2 kašike posnog majoneza, hladno ceđeno maslinovo ulje, so, biber.
posni slani rolat sa ajvarom

Posni rolat sa ajvarom

Sastojci za posni rolat sa ajvarom: 200 ml kisele vode, 8 kašika brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 4 kašike ajvara, 1/2 kašičice soli. Fil: posni majonez, biljni kačkavalj, 2-3 kisela krastavčića.
Lisnate korpice sa paštetom od tunjevine

Korpice sa paštetom od tunjevine

Sastojci za korpice sa paštetom od tunjevine (za 10 korpica prečnika 7 cm): 2 konzerve tunjevine u komadu, 80 g maslina, bez koštice, 1 kašika senfa, 1 kašika posnog majoneza, malo rendane korice limuna, kašika seckanog svežeg peršuna, biber po ukusu, 500 g lisnatog testa.
smudj sa posnim majonezom

Smudj sa posnim majonezom

Sastojci za smuđa sa posnim majonezom: 3 kg smudja, 1 veza bele zeleni, 100 g šargarepe, 150 g korena celera, 1 glavica crnog luka, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, šoljica i po belog vina, šoljica sirćeta, posni majonez, so.
brusketi sa maslinama i sremusem

Brusketi sa maslinama i sremušem

Sastojci za bruskete sa maslinama i sremušem: 1 hleb baget, 400 g posnog majoneza, pola veze sremuša (ili nekoliko čenova belog luka), 100 g crnih maslina, 100 g zelenih maslina, 1 mali crveni luk, so, biber, maslinovo ulje, peršun.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -