- Advertisement -
Sastojci za posnu kinou sa bundevom i keljom:
- 1 šolja kinoe,
- 300 g bundeve, isečene na kockice,
- 150 g kelja, sitno naseckanog,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1/2 kašičice mlevenog kumina,
- 1/2 kašičice mlevene paprike,
- so i biber po ukusu,
- sok od pola limuna,
- 2 šolje povrćnog bujona.
Posna kinoa sa bundevom i keljom se priprema na sledeći način:
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast, zatim dodajte beli luk i pržite još minut.
- Dodajte kockice bundeve i začine (kumin, mlevenu papriku). Kratko propržite, oko 5 minuta, dok bundeva ne omekša.
- Dodajte opranu kinou u tiganj i prelijte sve povrćnim bujonom. Smanjite vatru, poklopite i kuvajte oko 15 minuta dok kinoa ne upije tečnost.
- Dodajte sitno naseckani kelj u tiganj, mešajte dok ne omekša, još oko 5 minuta.
- Začinite solju, biberom i sokom od limuna. Poslužite toplo, kao glavno jelo ili prilog.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna kinoa sa bundevom i keljom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -