Sastojak: prašak za pecivo
Posna torta sa belim vinom
Sastojci za posnu tortu sa belim vinom:
2 dl belog vina,
450 g šećera,
1,5 dl ulja,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo,
kora od jednog limuna,
1 dl kisele vode,
kašika kakaoa,
300 g mlevenih oraha,
200 g ratluka,
200 g džema od kajsija ili šipka.
Posni slatki uštipci
Sastojci za posne slatke uštipke:
150 g griza,
250 g brašna,
1 prašak za pecivo,
100 g šećera,
korica limuna i narandže,
ulje za przenje.
Posna baklava sa belim vinom
Za posnu baklavu potrebno je: 1 dl belog vina,
2 dl vode,
2 dl ulja,
1 prašak za pecivo,
brašno po potrebi oko 500g,
200 g gustin,
300 g oraha,
1/2 margarina,
1 dl ulja,
1 kg šećera,
8dl vode
Posne čoko kocke
Sastojci za posne čoko kocke:
250 g margarina,
12 kašika šećera u prahu,
200 ml kisele vode,
8 kašika mlevenih oraha ,
300 g brašna,
prašak za pecivo,
100 g posne čokolade.
Za preliv:
200 g posne čokolade,
80 g margarina.
Posni rolat sa šumskim voćem
Sastojci za posni rolat sa šumskim voćem:
Za testo:
200 g margarina,
200 g šećera,
soli na vrh noža,
100 g oraha,
200 g mekog brašna,
kesica praška za pecivo.
Posni biskviti sa vanilom
Sastojci za posne biskvite sa vanilom: 300 g brašna, 100 g posnog margarina, 1 štapić vanile, 2 ravne kašičice praška za pecivo, 1 kesica vanilin-šećera, 150 g žutog šećera, so
Mafini punjeni džemom
Potrebno je:
2 šolje (velike 2,5 dl) pšeničnog integralnog brašna,
1,5 kašičica praška za pecivo,
0,5 kašičice sode bikarbone,
0,5 kašičice soli,
2 kašike brašna od soje,
2 kašike tople...
Dijamantske šnite
Za dijamantske šnite potrebno je: 100 g stonog margarina,
12 kašika šećera,
200 ml kisele vode,
8 kašika mlevenih oraha,
300 g brašna,
prašak za pecivo
Proja
Za posnu proju potrebno je: 500 g belog ili žutog kukuruznog brašna,
3 šolje mlake vode,
šoljica ulja,
so,
prašak za pecivo
Posne kiflice sa pivom
Sastojci za posne kiflice sa pivom:
250 g šećera,
50 g mlevenih oraha,
6 šoljica piva,
5 šoljica ulja,
1 prašak za pecivo,
brašno po potrebi,
150 g šećera za prelivanje,
kokosovo brašno ili mleveni orasi za oblaganje,
pekmez po želji.