Sastojak: prašak za pecivo
Posna lenja pita sa smokvama u vinu
Sastojci za posnu lenju pitu sa smokvama u vinu:300g margarina,100 g šećera,1 vanilin šećer,1 prašak za pecivo,malo vode,500g brašna,1/2 kašičice soli.Za fil:700g suvih smokvi,100g rendanih jabuka,3dl belog vina,sok od jedne pomoradže,1 kesica vanilin šećera,20g šećera u prahu.
Posne pohovane jabuke
Sastojci za posne pohovane jabuke:2 veće jabuke,1 šolja brašna,1/2 šolje biljnog mleka (npr. bademovo mleko, sojino mleko),1 kašika šećera,1/2 kašičice praška za pecivo,1/2 kašičice cimeta (opciono),prstohvat soli,ulje za prženje,šećer u prahu ili vanilin šećer (za posipanje),posni preliv od karamelizovane šećerne trske.
Posne palačinke sa bademovim mlekom
Sastojci za posne palačinke sa bademovim mlekom:1 šolja brašna,1 kašika šećera,1 kašičica praška za pecivo,prstohvat soli,1 šolja bademovog mleka,2 kašike biljnog ulja,1 kašičica ekstrakta vanile,posni preliv po želji (npr. javorov sirup, posni čokoladni preliv, voće).
Posna kukuruzna pita sa kupusom
Sastojci za posnu kukuruznu pitu sa kupusom:1 glavica kiselog kupusa,6 punih čaša (od 200ml)projinog brašna,1 kašičica soli,1 kašičica aleve paprike,1 prašak za pecivo,100ml ulja,kisela voda po potrebi.
Posna torta sa šargarepom
Sastojci za posnu tortu sa šargarepom:Za koru:2 šolje rendane šargarepe,1 šolja smeđeg šećera,1/2 šolje biljnog ulja,1/2 šolje posnog biljnog mleka,1 kašika jabukovog sirćeta,1 kašičica ekstrakta vanile,2 šolje integralnog brašna,1 kašičica praška za pecivo,1/2 kašičice sode bikarbone,1/2 kašičice cimeta,prstohvat soli,1/2 šolje seckanih oraha (opciono).Za krem:1 šolja posne kisele pavlake,1/2 šolje posnog krema od šargarepe (možete sami napraviti blendanjem kuvane šargarepe sa malo vode),1/2 šolje smeđeg šećera,1 kašičica ekstrakta vanile.
Posni kolač sa bademom
Sastojci za posni kolač sa bademom:Za testo:1 šolja badema (najbolje je koristiti sirove bademe),1 šolja brašna (posnog, po mogućstvu integralnog),1/2 šolje smeđeg šećera,prstohvat soli,1 kašičica praška za pecivo,1/4 šolje ulja (kokosovo ulje ili ulje po vašem izboru),1/4 šolje vode,1 kašičica ekstrakta vanile.Za preliv:1/4 šolje bademovog mleka (ili drugog biljnog mleka),1/4 šolje smeđeg šećera,1/4 šolje kokosovog ulja,1 kašičica ekstrakta vanile.
Posni kolačići od leblebija
Sastojci za posne kolačiće od leblebija:500g pečenih leblebija,100g pšeničnog belog brašna,100g šećera,200g nekog džema ili još bolje marmelade,2dl vode (ili više po potrebi),1 kesica praška za pecivo,1 kašičica cimeta,1 kašičica đumbira u prahu,½ kašičice mlevenog muskatnog oraščića.
Posni kolač sa makom i višnjama
Sastojci za posni kolač sa makom i višnjama:400g brašna100g mlevenog maka150g višanja bez koštice200g šećera1 kesica praška za pecivo1 kesica vanilin šećera4dl vode1,5dl ulja.
Posni beli kolač sa makom
Sastojci za posni beli kolač sa makom:
500g brašno,
prstohvat soli,
1 prašak za pecivo,
400ml sojinog mleka,
400g šećera,
200ml ulja,
100g maka.
Posni mafini sa bananom i ovsenim pahuljicama
Sastojci za posne mafine sa bananom i ovsenim pahuljicama:2 banane,150g ovsenih pahuljica,60g brašna,60ml kokosovog mleka,1 kašičica praška za pecivo,10g kokosovog ulja.