Sastojak: šampinjoni
Gurmanske pečurke
Sastojci za gurmanske pečurke:
300 g šampinjona,
ulje,
beli luk,
1 glavica crnog luka,
praziluk,
peršunov list,
biber,
so.
Posna pita od spanaća i šampinjona
Sastojci za posnu pitu od spanaća i šampinjona:
500 g gotovih kora za pitu,
300 g spanaća,
200 g šampinjona,
100 g praziluka,
150 g biljnog sira (od soje),
ulje,
so.
Posni trokutići sa šampinjonima
Sastojci za posne trokutiće sa šampinjonima:
jedno pakovanje kora za pitu (oko 450-500g),
200 g šampinjona,
100 g biljnog sira,
2 kašike ulja,
so,
biber po ukusu,
malo ulja pomešano sa vodom za premazivanje kora.
Posna pita sa šampinjonima
Sastojci za posnu pitu sa šampinjonima:
1 pakovanje kora za pitu,
1 praziluk,
400 g šampinjona,
ulje,
so,
biber,
100 g biljnog kačkavalja (od soje).
Posna pita od spanaća
Sastojci za posnu pitu od spanaća:
1 pakovanje kora za pitu,
400 g spanaća,
200 g šampinjona,
100 g praziluka,
ulje,
so,
100 g tofu (sojinog) sira.
Posne sarmice od blitve
Sastojci za posne sarmice od blitve:
2 šolje pirinča,
3 veze mladog luka ili 3 manje glavice crnog luka,
250 g šampinjona,
listovi blitve,
so,
biber,
vegeta,
kašičica ljutog ajvara,
mirođija,
belo vino.
Postan sote sa povrćem
Sastojci za postan sote sa povrćem:
200 g šargarepe,
150 g crnog luka,
200 g patlidžana,
200 g tikvica,
300 g šampinjona,
3-4 kašike soja sosa,
2 kašike paradajz pirea,
peršun,
so,
biber,
ulje.
Šaran na mađarski način
Sastojci za šarana na mađarski način:
šaran od 2 kg,
3 glavice crnog luka,
100 g margarina,
2 crvene i dve zelene babure,
125 g svežih šampinjona,
2 dl riblje čorbe,
kašika aleve paprike,
2 dl crnog vina,
kašika brašna,
biber,
so.
Posna pašteta od pečuraka
Sastojci za posnu paštetu od pečuraka:
1/2 kg šampinjona,
100 g oljuštenog badema,
pola veze peršuna,
sok od pola limuna,
3 kašike ulja,
2-3 čena belog luka,
1 glavica crnog luka,
50 g posnog majoneza.
Posni paprikaš od šampinjona
Sastojci za posni paprikaš od šampinjona:
400 g svežih šampinjona,
2 kašičice soli,
kašičica aleve paprike,
0,3 dl ulja,
biber,
2 lovorova lista,
1/2 kašičice čilija,
glavica crnog luka,
1,5 dl paradajz soka.