- Advertisement -
Potrebno je:
- 250 g šampinjona,
- 2 glavice zelene salate,
- 200 g sira od soje,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 50 g integralnog pirinča,
- 4 struka mladog luka,
- 3 kašike svežeg sitno iseckanog bosiljka,
- sok od pola limuna,
- kašika meda,
- so,
- biber.
Priprema:
- Šampinjone operite, očistite, isecite na četvrtine, posolite, prelijte kašikom ulja, pa zapecite u rerni 10 minuta.
- U međuvremenu, pripremite veću činiju za salatu, zelenu salatu operite i iscepkajte, pirinač skuvajte i procedite, a mladi luk iseckajte na kolutove.
- Sve zajedno pomešajte u činiji, a u manjoj posudi sjedinite sok od limuna, med, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber, pa dobro promešajte.
- Pečurke sipajte u salatu, promešajte, preko sipajte preliv iz manje posude i izdrobljeni sir od soje.
- Pospite bosiljkom i ohladite u frižideru pre serviranja.
- Advertisement -