Sastojak: šećer
Zimnica: Feferoni
Sastojci za zimnicu od feferona:
10 kg feferona,
6 l vode,
2 dl sirćetne kiseline (80%),
2 dl ulja,
150 g šećera,
150 g soli.
Posne bele štangle
Sastojci za posne bele štangle:
150 g mlevenog posnog keksa,
150 g mlevenih oraha,
250 g šećera,
60 ml vode,
125 g margarina.
Za glazuru:
250 g šećera u prahu,
25 ml hladne vode,
1 kašika limunovog soka,
30 gr crne posne čokolade,
1 manja kašičica ulja.
Zimnica: Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom
Sastojci za paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom:
3 kg paprika,
5 kg kupusa,
1 kg zelenog paradajza,
600 ml 9% sirćeta,
2 l vode,
3 kašike soli,
2 kašike šećera,
1 kašičica vinobrana,
1 kesica bibera u zrnu.
10 posnih slatkih pita koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih slatkih pita. Posne slatke pite - to je ono kad vam hrska i topi se u ustima
10 posnih kolača koje morate probati
Ovo su recepti deset posnih kolača koje morate probati: 10. Štanglice od kestena sa rumom 9. Kiflice od piva 8. Posni medeni kolač 7. Posne štanglice od lešnika...
10 posnih torti koje morate probati
Ovo su recepti za posne torte koje morate probati: 10. Posna doboš torta 9. Nepečena kesten torta 8. Posna torta sa orasima 7. Posna čokoladna torta 6. Posna keks torta 5. Posna torta sa grizom...
10 posnih slatkih rolata koje morate probati
Ovo su recepti za posne slatke rolate koje morate probati: 10. Rolat sa šumskim voćem 9. Rolat mačije oči 8. Francuski rolat 7. Rolat od suvog voća...
10 neodoljivih posnih kolačića
Donosimo vam recepte deset neodoljivih posnih kolačića lakih za pripremu i još lepših za uživanje u njihovom ukusu
Posna reform torta
Sastojci za posnu reform tortu:
120 g šećera,
120 g meda,
200 ml kisele vode,
150 g mlevenih oraha,
2 štangle posne čokolade,
1 vanilin šećer,
kafena kašika sode bikarbone,
brašno da se torta zamesi.
Posna slatka pita od jabuka i oraha
Sastojci za posnu slatku pitu od jabuka i oraha:
pakovanje kora za pitu,
5 jabuka,
1 limun,
200 g šećera,
2 vanilin šećera,
200 g mlevenih oraha,
čaša vode,
3 kašike šećera,
prstohvat cimeta,
150 g otopljenog margarina.