Sastojak: sirće
10 posnih salata koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
10 posnih čorbi koje morate probati
Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
10 posnih predjela koje morate probati
Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe
Sastojci za posnu paštetu od oslića:
1 kg oslića,
1 šargarepa,
4 veća krompira,
šolja ulja,
2-3 zrna bibera,
list lorbera,
kašika senfa,
sok od limuna,
peršunov list,
malo sirćeta,
malo soli,
vegeta.
Posna čorba od spanaća (zelja, blitve)
Sastojci za posnu čorbu od spanaća (zelja, blitve):
500 g spanaća (zelja, blitve),
2 kašike ulja,
glavica crnog luka,
kašika brašna,
sirće,
kašika začina od povrća,
kašičica aleve paprike,
3 čena belog luka.
Riba u marinatu
Sastojci za ribu u marinatu:
3 kg ribe (šaran, som, kečiga, smuđ, mrena),
1,5 l vode,
1 dl sirćeta,
2-3 glavice sitno sečenog belog luka,
1 dl ulja,
so,
brašno,
ulje za prženje.
Povrće sa začinskim biljem
Sastojci za povrće sa začinskim biljem:
2 tikvice,
2 glavice crnog luka,
pakovanje kukuruza šećerca,
4 paradajza,
200 g bukovača,
crvena paprika.
Posno predjelo od mladog povrća
Sastojci za posno predjelo od mladog povrća:
300 g očišćenog mladog graška,
400 g mlade šargarepe,
veza peršuna,
sveža ljuta papričica,
2 inćuna iz konzerve,
pola limuna,
kašika sirćeta,
grančica-dve majorana,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Brodet od morske ribe
Potrebno je:
3 oslića,
3 skuše,
3 paradajza,
1 glavica crnog luka,
2 šargarepe,
2 lovorova lista,
50 ml alkoholnog sirćeta,
100 ml maslinovog...
Posni paprikaš od ribe s vinom
Sastojci za posni paprikaš od ribe s vinom:
kilogram i po somovine ili druge rečne ribe,
1 kg luka,
4 dl belog vina,
1 velika kašika sirćeta,
decilitar i po ulja,
1 kašičica ljute aleve paprike,
1 kašičica slatke aleve paprike,
4 zrna bibera,
1 kašika pirea od paradajza,
1 velika kašika peršunovog lišća,
1 kašičica celerovog lišća,
mleveni biber,
so.