- Advertisement -
Sastojci za povrće sa začinskim biljem:
- 2 tikvice,
- 2 glavice crnog luka,
- pakovanje kukuruza šećerca,
- 4 paradajza,
- 200 g bukovača,
- crvena paprika.
Za marinadu:
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašike začinskog bilja,
- čaša belog vina,
- kašika sirćeta,
- kašičica sitno iseckanog belog luka,
- so,
- biber.
Povrće sa začinskim biljem se priprema na sledeći način:
- Povrće i bukovače isecite na veće komade.
- Sve sastojke za marinadu kuvajte 10 minuta.
- Dodajte kukuruz i papriku i kuvajte još 7 minuta, zatim dodajte tikvice i na kraju paradajz i bukovače.
- Na dno posude stavite začinsko bilje i beli luk.
- Povrće izvadite iz marinade i ređajte u posudu.
- Marinadu još malo kuvajte, a kad se ohladi, procedite je i sipajte u posudu s povrćem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Povrće sa začinskim biljem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -