Posno varivo od kelja

196
- Advertisement -

Posno varivo od kelja

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno varivo od kelja:

  • 1 glavica kelja,
  • 2 šargarepe,
  • 2 krompira,
  • 1 veza paškanata,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 šolja pasulja (crvenog, belog ili drugog, prethodno potopljenog),
  • 1 litar posnog povrćnog bujona,
  • so i biber po ukusu,
  • suvi začin po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posno varivo od kelja se priprema na sledeći način:

  1. Ako koristite suvi pasulj, prethodno ga potopite u vodi prema uputstvima na pakovanju. Kuvajte ga dok ne omekša.
  2. U velikom loncu, na srednje jakoj vatri, propržite crni luk i beli luk na maslinovom ulju dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte šargarepe, krompire, paškanat i sitno iseckan kelj u lonac. Dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  4. Dodajte kuvan pasulj (ako koristite suvi) i litar posnog povrćnog bujona. Pustite da supa proključa.
  5. Smanjite temperaturu i pustite varivo da lagano krčka dok povrće ne postane potpuno mekano, što obično traje oko 20-30 minuta.
  6. Dodajte so, biber i suvi začin po ukusu. Podesite začine prema ličnom ukusu.
  7. Poslužite posno varivo od kelja toplo, posuto svežim peršunom za dekoraciju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno varivo od kelja
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -