- Advertisement -
Sastojci za posno varivo od kelja:
- 1 glavica kelja,
- 2 šargarepe,
- 2 krompira,
- 1 veza paškanata,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 šolja pasulja (crvenog, belog ili drugog, prethodno potopljenog),
- 1 litar posnog povrćnog bujona,
- so i biber po ukusu,
- suvi začin po ukusu,
- sveži peršun za dekoraciju.
Posno varivo od kelja se priprema na sledeći način:
- Ako koristite suvi pasulj, prethodno ga potopite u vodi prema uputstvima na pakovanju. Kuvajte ga dok ne omekša.
- U velikom loncu, na srednje jakoj vatri, propržite crni luk i beli luk na maslinovom ulju dok ne postanu staklasti.
- Dodajte šargarepe, krompire, paškanat i sitno iseckan kelj u lonac. Dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
- Dodajte kuvan pasulj (ako koristite suvi) i litar posnog povrćnog bujona. Pustite da supa proključa.
- Smanjite temperaturu i pustite varivo da lagano krčka dok povrće ne postane potpuno mekano, što obično traje oko 20-30 minuta.
- Dodajte so, biber i suvi začin po ukusu. Podesite začine prema ličnom ukusu.
- Poslužite posno varivo od kelja toplo, posuto svežim peršunom za dekoraciju.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno varivo od kelja
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -