Naslovna Sastojci Voda

Sastojak: voda

Posni humus sa sremušem

Posni humus sa sremušem

Sastojci za posni humus sa sremušem:250g pečenih leblebija,sok od limuna (po ukusu),1,5dl maslinovog ulja,3 kašike tahinija (taan-susamova pasta),so,biber,ljuta začinska paprika (po želji),veza sremuša,oko 1dl tople vode.
Hleb sa koprivom

Hleb sa koprivom

Sastojci za hleb sa koprivom: 400g belog pšeničnog brašna, 100g pšeničnog integralnog brašna, 1 puna kašičica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1dl maslinovog ulja, 25g mlevenog lana, 25g susama, 50g sveže koprive, 1 kašičica soli, oko 2,5dl mlake vode.
Posni pire od spanaća sa šargarepom

Posni pire od spanaća sa šargarepom

Sastojci za posni pire od spanaća sa šargarepom:400g zamrznutog spanaća,2 veće šargarepe,2 manje glavice luka ili jedna veća,2 čena belog luka,½ veze mirođije,so i biber,1 list lovora,malo ulja (3-4 kašike),voda za nalivanje.
Posna pasta sa prelivom od limuna

Posna pasta sa prelivom od limuna

Sastojci za posnu pastu sa prelivom od limuna:350g testenine,prstohvat soli,¼ šolje sirovog indijskog oraha (prethodno potpoljenog u vreloj vodi 30 minuta),1 kašika rendane kore limuna,3 kašike soka od limuna,1 kašičica mlevenog belog luka,½ kašičice bele miso paste,2 kašičice nutritivnog kvasca,½ kašičice soli,2 kašike maslinovog ulja,1 šolja vode,¼ šolje posnog kačkavalja.
Posni mini tartovi sa pečurkama

Posni mini tartovi sa pečurkama

Sastojci za posne mini tartove sa pečurkama:200g mekog brašna + brašna za formiranje tartova,150g margarina,1/2 kašičice soli,1 kašičica suvog peršuna,1 kašičica tucane paprike,3 kašike vode.Za fil:2 glavice crnog lika,1 čen belog luka,maslinovo ulje,500g šampinjona,100g pirinča,1 kašika svežeg ili suvog peršuna,so i biber.
Posni rižoto od bundeve

Posni rižoto od bundeve

Sastojci za posni rižoto od bundeve:400g sveže bundeve,1 čen belog luka,1 kašičica soli,2 lista lovora,2-3 kašike maslinovog ulja,1 glavica crnog luka,1 čen belog luka,50ml belog vina,200g arborio pirinča,600ml kipuće vode,1 kocka za supu od povrća,1 kašičica majčine dušice,1/2 kašičice muskatnog oraha.
Posna zrna kafe

Posna zrna kafe

Sastojci za posna zrna kafe:1,5kg posnog mlevenog keksa,400g šećera u prahu,6 kašika posnog mleka u prahu,600ml vode (ili soka od pomorandže),3 otopljena margarina,150g posne čokolade,2 kašike jake crne kafe,posna čokolada za prelivanje.
Posna bukovača sa taljatelama

Posna bukovača sa taljatelama

Sastojci za posnu bukovaču sa taljatelama:200g bukovače,200g taljatela,1 manji praziluk,1 manja paprika,voda po potrebi,so i biber,peršunov list.
Rolovani riblji fileti sa sosom od rena

Rolovani riblji fileti sa sosom od rena

Sastojci za rolovane riblje filete sa sosom od rena:2 fileta morske ribe,2 mandarine,1 limun,morska so,ulje.Za prilog:1 manja muskatna bundeva,1 glavica ljubičastog luka,nekoliko čenova belog luka,majčina dušica,mešavina suvih začina,mleveni biber,maslinovo ulje.Za sos:3 kašike rendanog korena rena,nekoliko čenova belog luka,malo brašna,vode po potrebi,indijski orah,so.
Posna celer čorba sa knedlama

Posna celer čorba sa knedlama

Sastojci za posnu celer čorbu sa knedlama:2 kašike ulja,1 manja glavica crnog luka,3 manja krompira,2 manja korena celera,1 šargarepa,po ukusu soli,po ukusu biber,po ukusu zacin.Za knedle:2 kašike brašna,2 kašike griza,1/2 kesice praška za pecivo,malo vode.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -