Posna pasta sa tunjevinom i kaprom

Posna pasta sa tunjevinom i kaprom

Sastojci za posnu pastu sa tunjevinom i kaprom:malo maslinovog ulja,2-3 čena belog luka,1 tegla pelata,kašičica meda,vegeta/Začin C,kapar,1 konzerva tune u komadu,malo bosiljka,malo peršuna,1 pakovanje paste po izboru,posni kačkavalj.
Posna pita sa tikvicama

Posna pita sa tikvicama

Sastojci za posnu pitu sa tikvicama: 500 g tikvica, narendanih, 1 veći crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 šolja kukuruznog brašna, 1 šolja pšeničnog brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo ili drugo), 1/4 šolje ulja, 1 kašičica soli, biber po ukusu, sveži peršun ili mirođija, sitno iseckani (po želji).
Posna pica sa povrćem i tofuom

Posna pica sa povrćem i tofuom

Sastojci za posnu picu sa povrćem i tofuom: 1 posna podloga za picu (kupovna ili domaća), 1/2 šolje paradajz sosa, 1 šolja seckanog tofu sira, 1 šolja šampinjona, narezanih, 1/2 crvene paprike, seckane na trakice, 1/2 zelene paprike, seckane na trakice, 1 mala tikvica, isečena na kolutove, 1/2 crvenog luka, tanko narezanog, maslinovo ulje, origano, sušeni bosiljak, so i biber po ukusu.
Posna slana pita od tikvica

Posna slana pita od tikvica

Sastojci za posnu slanu pitu od tikvica: 300g kora sa speltom ili nekih drugih, 1,2kg oljuštenih tikvica, 100ml ulja, peruške od 2 veze mladog luka, ili jedan crni luk, so, biber.
baget sa paradajzom i bosiljkom recept

Baget sa paradajzom i bosiljkom

Sastojci za baget sa paradajzom i bosiljkom: 15 mini paradajza, 12 liski bosiljka isečenog na trakice, 2 čena belog luka, mrvljenog, 1 kašika crnog luka u prahu, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 kašičica soja sosa, 1 kašičica crnog bibera, francuski baget hleb 1/2, tanko sečen.
Posne kuglice sa maslinama recept

Posne kuglice sa maslinama

Sastojci za posne kuglice sa maslinama: kesica maslinki sa parikom (oko 150 g), 200 g posnog kačkavalja, 200 g brašna, 1/2 margarina, susam (po želji).
Hleb od fermentisane kinoe i konoplje

Hleb od fermentisane kinoe i konoplje

Sastojci za hleb od fermentisane kinoe i konoplje: 300g semena bele kinoe, 200g oljuštenog semena konoplje, 1l mlake vode za natapanje, 190ml mlake vode (za pečenje i fermentaciju), 1 kašika soka od limuna, 1 kašika sirćeta, 9g soli.
Posni čokoladni banana hleb

Posni čokoladni banana hleb

Sastojci za posni čokoladni banana hleb:5 zrelih banana,5 kašika šećera,1 vanil šećer,240g brašna,1 prašak za pecivo,1 kašičica cimeta,100ml ulja,100ml kisele vode,60g posne čokolade,60g oraha.
Posni kolač sa bananama i limunom

Posni kolač sa bananama i limunom

Sastojci za posni kolač sa bananama i limunom:2 šolje brašna,1 kašičica praška za pecivo,1/2 kašičice sode bikarbone,prstohvat soli,1/2 šolje ulja,1 šolja smeđeg šećera,3 zrele banane, sok i korica od 1 limuna,1 kašičica ekstrakta vanile.Za glazuru:1 šolja šećera u prahu,sok od pola limuna.
slani krompir

Slani krompir

Za slani krompir potrebno je: 2 kg krompira, 1 veća veza peršuna, 2 kašike vegete, so
posna salata od suve paprike i praziluka

Posna salata sa suvim paprikama i prazilukom

Sastojci za posnu salatu sa suvim paprikama i prazilukom: 10 suvih paprika, 2 struka praziluka, malo soli, 1 čen belog luka, malo ulja.
posne stanglice sa suvim grozdjem recept

Posne štanglice sa suvim grožđem

Sastojci za posne štanglice sa suvim grožđem: 250 g šećera, 1/2 kesice vanilin šećera, 250 g mlevenih oraha, 250 g rezge oraha, 100 g suvog grožđa.