Posna pita sa tikvicama

1286
- Advertisement -

Posna pita sa tikvicama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu sa tikvicama:

  • 500 g tikvica, narendanih,
  • 1 veći crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 šolja kukuruznog brašna,
  • 1 šolja pšeničnog brašna,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo ili drugo),
  • 1/4 šolje ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • biber po ukusu,
  • sveži peršun ili mirođija, sitno iseckani (po želji).

Posna pita sa tikvicama se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C i pripremite pleh za pečenje (podmažite ga ili obložite papirom za pečenje).
  2. U velikoj činiji, pomešajte narendane tikvice sa seckanim lukom i belim lukom.
  3. U drugoj činiji, pomešajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo, solju i biberom.
  4. Dodajte suve sastojke smesi od tikvica i sve dobro promešajte.
  5. Dodajte biljno mleko i ulje i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako koristite sveži peršun ili mirođiju, dodajte i njih.
  6. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno rasporedite.
  7. Pecite 35-40 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno smeđu boju i čvrstu teksturu.
  8. Ostavite da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa tikvicama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -