- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu sa tikvicama:
- 500 g tikvica, narendanih,
- 1 veći crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 šolja kukuruznog brašna,
- 1 šolja pšeničnog brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo ili drugo),
- 1/4 šolje ulja,
- 1 kašičica soli,
- biber po ukusu,
- sveži peršun ili mirođija, sitno iseckani (po želji).
Posna pita sa tikvicama se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C i pripremite pleh za pečenje (podmažite ga ili obložite papirom za pečenje).
- U velikoj činiji, pomešajte narendane tikvice sa seckanim lukom i belim lukom.
- U drugoj činiji, pomešajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo, solju i biberom.
- Dodajte suve sastojke smesi od tikvica i sve dobro promešajte.
- Dodajte biljno mleko i ulje i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako koristite sveži peršun ili mirođiju, dodajte i njih.
- Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno rasporedite.
- Pecite 35-40 minuta, ili dok pita ne dobije zlatno smeđu boju i čvrstu teksturu.
- Ostavite da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pita sa tikvicama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -