Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom

Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom

Sastojci za posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom: 2 šargarepe, 1 crvena paprika, 1 tikvica, 1 crveni luk, 100g šitaki pečuraka, 40g neutralne pavlake, 200ml kokosovog mleka, 30g paradajz pelata, 10g svežeg đumbira, 20g kari začina, čili papričica po ukusu (može se koristiti i melevena ljuta paprika), 2 kašike maslinovog ulja, 40g pirinča (oko 1/4 šolje).
Posno medeno srce sa prelivom od malina

Posno medeno srce sa prelivom od malina

Sastojci za posno medeno srce sa prelivom od malina: 250ml kisele vode, 125ml ulja, 200g šećera, 2 kašike pekmeza od šljiva (ili po želji), 250g mekog brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo, 2 kašike kakao praha, 1 kašičica cimeta. Glazura: 200g posne čokolade za kuvanje, 200ml posne pavlake za kuvanje od soje. Preliv od malina: 300g malina, 100ml vode, 4 kašike šećera, 2 kesice vanilin šećera, 20g gustina, 3 kašike vode.
bombice od smokvi

Posne bombice od smokvi

Sastojci za posne bombice od smokvi: 400 g suvih smokvi, 250 g kristal šećera, 100 g mlevenih oraha, narendana kora i sok od jednog limuna, 50 g mlevenih oraha, 30 g kristal šećera.
Posna salata od avokada i crnog pasulja

Posna salata od avokada i crnog pasulja

Sastojci za posnu salatu od avokada i crnog pasulja: 1 šolja kuvanog crnog pasulja (ili iz konzerve, ispranog), 1 avokado, isečen na kockice, 1 crvena paprika, isečena na kockice, 1/2 crvenog luka, sitno seckanog, sok od 1 limete, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež korijander ili peršun za dekoraciju.
Kokos praline recept

Posne kokos praline

Sastojci za posne kokos praline: 200 g kokosovog brašna, 250 g posnog margarina, 200 g šećera, 200 ml sojinog mleka, 50 g badema, 100 ml vode, 80 g kokosa za valjanje.
Posni rolat sa blitvom

Posni rolat sa blitvom

Sastojci za posni rolat sa blitvom:1 list velike oblande,200g blitve,1 glavica crnog luka,4 čena belog luka,1 srednji krompir,2 kašike gustina,2dl sojinog mleka.
Voćni kuglof

Voćni kuglof

Sastojci za voćni kuglof: 1 zrela banana, 3 jabuke, 2 vanil šećera, 200g šećera, 200ml kisele vode, 100ml ulja, 350g brašna, 1 prašak za pecivo, ½ kašičice cimeta, 80g brusnica, 80g borovnica. Za glazuru: 200g šećera u prahu, 3 kašike tople vode, 1 kašika limunovog soka.
Kandirana kora od narandže

Kandirana kora od pomorandže

Sastojci za Kandiranu koru od narandže: kore od narandži, šećer.
Posni pohovani patlidžan

Posni pohovani patlidžan

Sastojci za posni pohovani patlidžan: 1 veći patlidžan, 100g integralnog brašna, 2 kašike lanenog semena (umesto jaja), 100ml vode, 100g prezli od integralnog hleba, so, biber, suvi začin po ukusu, sveži peršun za posipanje (opciono).
mus sa dunjama bananom i jabukama recept

Mus sa dunjama, bananom i jabukama

Sastojci za mus sa dunjama, bananom i jabukama: 10 velikih dunja, 1 dl slatkog vina, 2 kašike meda, 1 banana, 2 jabuke, šaka badema, 1 kašičica cimeta, 20 g posnog margarina, 1/2 kašičice muskatnog oraha.
Posni amarant sa umakom od šampinjona

Posni amarant sa umakom od šampinjona

Sastojci za posni amarant sa umakom od šampinjona:1 šolja semenki amaranta,200g šampinjona,1 kašika maslinovog ulja,1 glavica crnog luka,2 čena belog luka,300g spanaća,2 oljuštena paradajza,bosiljak,origano,so,mleveni crni biber.
posna-corba-od-pasulja-sa-zeljem recept

Posna čorba od pasulja sa zeljem

Sastojci za posnu čorbu od pasulja sa zeljem: 250 g pasulja, 1 kg zelja, 2 l vode, 2 šoljice ulja, 1/2 kašike brašna, aleva paprika.