Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom
Sastojci za posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom:
2 šargarepe,
1 crvena paprika,
1 tikvica,
1 crveni luk,
100g šitaki pečuraka,
40g neutralne pavlake,
200ml kokosovog mleka,
30g paradajz pelata,
10g svežeg đumbira,
20g kari začina,
čili papričica po ukusu (može se koristiti i melevena ljuta paprika),
2 kašike maslinovog ulja,
40g pirinča (oko 1/4 šolje).
Posno medeno srce sa prelivom od malina
Sastojci za posno medeno srce sa prelivom od malina: 250ml kisele vode, 125ml ulja, 200g šećera, 2 kašike pekmeza od šljiva (ili po želji), 250g mekog brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo, 2 kašike kakao praha, 1 kašičica cimeta. Glazura: 200g posne čokolade za kuvanje, 200ml posne pavlake za kuvanje od soje. Preliv od malina: 300g malina, 100ml vode, 4 kašike šećera, 2 kesice vanilin šećera, 20g gustina, 3 kašike vode.
Posne bombice od smokvi
Sastojci za posne bombice od smokvi:
400 g suvih smokvi,
250 g kristal šećera,
100 g mlevenih oraha,
narendana kora i sok od jednog limuna,
50 g mlevenih oraha,
30 g kristal šećera.
Posna salata od avokada i crnog pasulja
Sastojci za posnu salatu od avokada i crnog pasulja:
1 šolja kuvanog crnog pasulja (ili iz konzerve, ispranog),
1 avokado, isečen na kockice,
1 crvena paprika, isečena na kockice,
1/2 crvenog luka, sitno seckanog,
sok od 1 limete,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
svež korijander ili peršun za dekoraciju.
Posne kokos praline
Sastojci za posne kokos praline:
200 g kokosovog brašna,
250 g posnog margarina,
200 g šećera,
200 ml sojinog mleka,
50 g badema,
100 ml vode,
80 g kokosa za valjanje.
Posni rolat sa blitvom
Sastojci za posni rolat sa blitvom:1 list velike oblande,200g blitve,1 glavica crnog luka,4 čena belog luka,1 srednji krompir,2 kašike gustina,2dl sojinog mleka.
Voćni kuglof
Sastojci za voćni kuglof: 1 zrela banana, 3 jabuke, 2 vanil šećera, 200g šećera, 200ml kisele vode, 100ml ulja, 350g brašna, 1 prašak za pecivo, ½ kašičice cimeta, 80g brusnica, 80g borovnica. Za glazuru: 200g šećera u prahu, 3 kašike tople vode, 1 kašika limunovog soka.
Posni pohovani patlidžan
Sastojci za posni pohovani patlidžan:
1 veći patlidžan,
100g integralnog brašna,
2 kašike lanenog semena (umesto jaja),
100ml vode,
100g prezli od integralnog hleba,
so, biber, suvi začin po ukusu,
sveži peršun za posipanje (opciono).
Mus sa dunjama, bananom i jabukama
Sastojci za mus sa dunjama, bananom i jabukama:
10 velikih dunja,
1 dl slatkog vina,
2 kašike meda,
1 banana,
2 jabuke,
šaka badema,
1 kašičica cimeta,
20 g posnog margarina,
1/2 kašičice muskatnog oraha.
Posni amarant sa umakom od šampinjona
Sastojci za posni amarant sa umakom od šampinjona:1 šolja semenki amaranta,200g šampinjona,1 kašika maslinovog ulja,1 glavica crnog luka,2 čena belog luka,300g spanaća,2 oljuštena paradajza,bosiljak,origano,so,mleveni crni biber.
Posna čorba od pasulja sa zeljem
Sastojci za posnu čorbu od pasulja sa zeljem:
250 g pasulja,
1 kg zelja,
2 l vode,
2 šoljice ulja,
1/2 kašike brašna,
aleva paprika.