- Advertisement -
Sastojci za posni pohovani patlidžan:
- 1 veći patlidžan,
- 100g integralnog brašna,
- 2 kašike lanenog semena (umesto jaja),
- 100ml vode,
- 100g prezli od integralnog hleba,
- so, biber, suvi začin po ukusu,
- sveži peršun za posipanje (opciono).
Posni pohovani patlidžan se priprema na sledeći način:
- U jednoj posudi pomešajte laneno seme i vodu, ostavite da odstoji nekoliko minuta dok smesa ne postane želatinasta.
- U drugoj posudi pomešajte integralno brašno sa začinima po ukusu.
- U trećoj posudi stavite prezle.
- Svaki komad patlidžana uvaljajte prvo u brašno, zatim u smesu od lanenog semena, pa na kraju u prezle.
- Poređajte pohovane komade patlidžana na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni pohovani patlidžan
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -