Posni pohovani patlidžan

536
- Advertisement -

Posni pohovani patlidžan

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pohovani patlidžan:

  • 1 veći patlidžan,
  • 100g integralnog brašna,
  • 2 kašike lanenog semena (umesto jaja),
  • 100ml vode,
  • 100g prezli od integralnog hleba,
  • so, biber, suvi začin po ukusu,
  • sveži peršun za posipanje (opciono).

Posni pohovani patlidžan se priprema na sledeći način:

  1. U jednoj posudi pomešajte laneno seme i vodu, ostavite da odstoji nekoliko minuta dok smesa ne postane želatinasta.
  2. U drugoj posudi pomešajte integralno brašno sa začinima po ukusu.
  3. U trećoj posudi stavite prezle.
  4. Svaki komad patlidžana uvaljajte prvo u brašno, zatim u smesu od lanenog semena, pa na kraju u prezle.
  5. Poređajte pohovane komade patlidžana na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pohovani patlidžan
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -