gaspaco od lubenice sa ukusom limete posnajela

Gaspačo od lubenice sa ukusom limete

0
Sastojci za gaspačo od lubenice: 4 kriške lubenice, crvena paprika isečena na kockice, šolja iseckanog paradajza, šolja iseckanog krastavca, šolja crvenog luka sitno naseckanog, pola šolje korijandera, pola šolje nane, čili papričica, 2 čena belog luka, sok od po jednog limuna i limete, pola kašike kumina, sveže mleveni crni biber, morska so.
posni-medenjaci sa bademom recept

Posni medenjaci sa bademom

0
Sastojci za posne medenjake sa bademom: 100 g mlevenih badema, 200 g mlevenog keksa, 100 g margarina, 6 kašika meda.
posna supa od paprike recept

Posna supa od paprike

0
Sastojci za posnu supu od paprike: 2 kašike maslinovog ulja, plus još malo za preliv, 1 crni luk srednje veličine i iseckan, velika očišćena i iseckana šargarepa, kašičica soli, 4 iseckana čena belog luka, kašika paradajza iz tube, 4 velike crvene mesnate paprike očišćene od semenki i isečene na velike kocke, 2 kašičice aleve paprike, 2 veća crvena krompira, oguljena i isečena na kocke, malo lovorovog lišća, peršuna i majčine dušice, sveže mleveni biber, malo bosiljka ili majčine dušice.
lazna-riba

Lažna riba

0
Sastojci za lažni ribu: 4 veća krompira, 2 konzerve tunjevine u komadima, 300 g posnog majoneza, 2 lista zelene salate, limun, so, biber.
posno varivo od tikve recept

Posno varivo od tikve

0
Sastojci za posno varivo od tikve: 1 veća tikva, 1 glavica crnog luka, ulje, dve kašike brašna, kašičica aleve paprike, 0,5 litara soka od paradajza, peršun.
Posno varivo sa somovinom i korpivom recept

Posno varivo sa somovinom i koprivom

0
Sastojci za posno varivo sa somovinom i koprivom: 800 g fileta soma, 150 g mladih listova kopriva, 200 g perca mladog crnog luka, 1 mala kafena šoljica pirinča, 50 ml domaćeg paradajz pirea, pola kašičice aleve paprike, pola kašičice suve mirođije, mleveni crni biber, mešavina začina, so, ulje.
posni rolat s vlašcem recept

Posni rolat s vlašcem

0
Sastojci za posni rolat s vlašcem: 500 g krompira, 200 g brašna za hleb, 40 g margarina, 50 ml mlake vode, so, začin C, 30 g margarina, vlašac, 80 g prezli.
Posne crvene korpice od paradajza recept

Posne crvene korpice od paradajza

0
Sastojci za posne crvene korpice: 4 velika paradajza, 2 kašike posnog maslaca, velika glavica crnog luka, 6 čenova belog luka, 5 kašika prezli, 2 kašike ruzmarina, so i biber po ukusu.
Toplo predjelo sa lignjama i pasuljem

Toplo predjelo sa lignjama i pasuljem

0
Potrebno je: 4 očišćene lignje, 230 g pasulja iz konzerve, ljuta papričica, čen belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, dve-tri grančice bosiljka, 0,5 dl belog vina, 0,5 dl vode so. Priprema: Očišćene lignje isecite na...
romanticna-salata

Posna romantična salata

0
Sastojci za posnu romantičnu salatu: 350 g mladog graška, jedna crvena paprika, 2 slatke jabuke, struk mladog luka, 2 kašike limunovog soka, kašika vinskog sirćeta, kašika peršuna, 4 čena belog luka, 2 kašike soja sosa, 2 kašičice suncokretovog ulja, kašika meda, kašičica rendanog đumbira, so i biber po ukusu.
paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom

Zimnica: Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom

0
Sastojci za paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom: 3 kg paprika, 5 kg kupusa, 1 kg zelenog paradajza, 600 ml 9% sirćeta, 2 l vode, 3 kašike soli, 2 kašike šećera, 1 kašičica vinobrana, 1 kesica bibera u zrnu.
aromaticne kruske posna jela

Aromatične kruške

0
Za aromatične kruške potrebno je: 3 kruške, 2 karanfilića, 1 kašičica cimeta, pola kašičice muskantnog oraha, 2 kašike margarina, 1,5 dl soka od pomorandže, 4 kašike žutog šećera
pasulj sa haringom ili sardelom

Posni pasulj sa haringom ili sardelom

0
Sastojci za posni pasulj sa haringom ili sardelom: 500 g pasulja, 5 glavica iseckanog crnog luka, riba očišćena od kostiju, vinsko sirće, ulje, biber so.