- Advertisement -
Sastojci za posni burek sa krompirom:
- 500 g tankih kora za pitu (posne),
- 1 kg krompira,
- 2 glavice crnog luka,
- 100 ml ulja (suncokretovo ili maslinovo),
- 1 kašičica soli,
- 1/2 kašičice bibera,
- 1 kašičica aleve paprike (opciono),
- 100 ml mineralne vode,
- ulje za premazivanje kora.
Posni burek sa krompirom se priprema na sledeći način:
-
- Oljuštite krompir i narendajte ga na krupno rende.
- Oljuštite i sitno iseckajte luk.
- U tiganju, zagrejte ulje i propržite luk dok ne postane zlatnožut.
- Dodajte rendani krompir, so, biber i alevu papriku (ako koristite).
- Pržite na srednjoj vatri dok krompir ne omekša (oko 10-15 minuta).
- Razvucite koru na radnu površinu.
- Premažite je tankim slojem ulja.
- Preko nje stavite drugu koru i ponovite proces premazivanja.
- Rasporedite pripremljeni krompir preko kora, ravnomerno.
- Uvijte kore sa krompirom u rolat.
- Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav krompir i kore.
- Nauljite pleh ili ga obložite papirom za pečenje.
- Rolate ređajte u pleh, formirajući oblik po želji (spiralu, redove itd.).
- Premažite burek uljem i poprskajte mineralnom vodom.
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Pecite burek dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav (oko 30-35 minuta).
- Kada je burek gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo prohladi pre sečenja i serviranja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni burek sa krompirom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -