Posni burek sa krompirom

385
- Advertisement -

Posni burek sa krompirom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni burek sa krompirom:

  • 500 g tankih kora za pitu (posne),
  • 1 kg krompira,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 100 ml ulja (suncokretovo ili maslinovo),
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2 kašičice bibera,
  • 1 kašičica aleve paprike (opciono),
  • 100 ml mineralne vode,
  • ulje za premazivanje kora.

Posni burek sa krompirom se priprema na sledeći način:

    1. Oljuštite krompir i narendajte ga na krupno rende.
    2. Oljuštite i sitno iseckajte luk.
    3. U tiganju, zagrejte ulje i propržite luk dok ne postane zlatnožut.
    4. Dodajte rendani krompir, so, biber i alevu papriku (ako koristite).
    5. Pržite na srednjoj vatri dok krompir ne omekša (oko 10-15 minuta).
    6. Razvucite koru na radnu površinu.
    7. Premažite je tankim slojem ulja.
    8. Preko nje stavite drugu koru i ponovite proces premazivanja.
    9. Rasporedite pripremljeni krompir preko kora, ravnomerno.
    10. Uvijte kore sa krompirom u rolat.
    11. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav krompir i kore.
    12. Nauljite pleh ili ga obložite papirom za pečenje.
    13. Rolate ređajte u pleh, formirajući oblik po želji (spiralu, redove itd.).
    14.  Premažite burek uljem i poprskajte mineralnom vodom.
    15. Zagrejte rernu na 200°C.
    16. Pecite burek dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav (oko 30-35 minuta).
    17. Kada je burek gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo prohladi pre sečenja i serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni burek sa krompirom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -