- Advertisement -
Sastojci za posno varivo sa somovinom i koprivom:
- 800 g fileta soma,
- 150 g mladih listova kopriva,
- 200 g perca mladog crnog luka,
- 1 mala kafena šoljica pirinča,
- 50 ml domaćeg paradajz pirea,
- pola kašičice aleve paprike,
- pola kašičice suve mirođije,
- mleveni crni biber,
- mešavina začina,
- so,
- ulje.
Posno varivo sa somovinom i koprivom se priprema na sledeći način:
- Koprive oprati i očistiti. Perca mladog luka takođe oprati i iseckati sitno. Filete soma iseći na komade.
- Na malo ulja propržiti perca mladog luka dok vidno ne omekšaju, nekih par minuta.
- Zatim dodati koprive (ne moraju da se seckaju) i pržiti sa lukom par minuta.
- Dodati pirinač i naliti sa 1 litar vruće vode. Posoliti i poklopiti pa kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač upola ne bude mekan.
- Dodati zatim isečene filete soma i nastaviti sa kuvanjem otklopljeno, uz povremeno mešanje dok pirinač i riba ne budu gotovi.
- Dodati domaći pire od paradajza i alevu papriku.
- Tečnost ne treba više nalivati, pošto jelo ne treba da bude tečno.
- Pred kraj dodati mirođiju i začiniti po ukusu. Poslužiti vruće.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno varivo sa somovinom i koprivom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -