Posno varivo sa somovinom i koprivom

Posno varivo sa somovinom i koprivom

Advertisement

Sastojci za posno varivo sa somovinom i koprivom:

  • 800 g fileta soma,
  • 150 g mladih listova kopriva,
  • 200 g perca mladog crnog luka,
  • 1 mala kafena šoljica pirinča,
  • 50 ml domaćeg paradajz pirea,
  • pola kašičice aleve paprike,
  • pola kašičice suve mirođije,
  • mleveni crni biber,
  • mešavina začina,
  • so,
  • ulje.

Posno varivo sa somovinom i koprivom se priprema na sledeći način:

  1. Koprive oprati i očistiti. Perca mladog luka takođe oprati i iseckati sitno. Filete soma iseći na komade.
  2. Na malo ulja propržiti perca mladog luka dok vidno ne omekšaju, nekih par minuta.
  3. Zatim dodati koprive (ne moraju da se seckaju) i pržiti sa lukom par minuta.
  4. Dodati pirinač i naliti sa 1 litar vruće vode. Posoliti i poklopiti pa kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač upola ne bude mekan.
  5. Dodati zatim isečene filete soma i nastaviti sa kuvanjem otklopljeno, uz povremeno mešanje dok pirinač i riba ne budu gotovi.
  6. Dodati domaći pire od paradajza i alevu papriku.
  7. Tečnost ne treba više nalivati, pošto jelo ne treba da bude tečno.
  8. Pred kraj dodati mirođiju i začiniti po ukusu. Poslužiti vruće.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno varivo sa somovinom i koprivom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares