Posna supa od bundeve sa đumbirom
Sastojci za posnu supu od bundeve sa đumbirom:
1 mala bundeva (oko 1 kg),
1 crveni luk,
2 češnja belog luka,
komadić svežeg đumbira (veličine oko 2 cm),
so po ukusu,
biber po ukusu.
Jabuke u prezli
Sastojci za jabuke u prezli:
5 kiselih jabuka,
2 kašike soka od limuna,
šolja prezli,
šolja šećera,
kašičica cimeta,
125 g margarina, iseckanog.
Posna šerbet torta
Sastojci za posnu šerbet tortu:
6 kašika šećera + 350 g šećera,
100 g seckanih oraha,
200 g mlevenih oraha,
kašika praška za pecivo,
šolja ulja,
brašna prema potrebi,
200 g posnog margarina,
7 štangli posne čokolade.
Posna čorba sa krompirom i batatom
Sastojci za posnu čorbu sa krompirom i batatom:4 krompira,1 glavica luka,1 šargarepa,2 stabiljke celera,200ml kuvanog paradajza,prstohvat kumina,20ml maslinovog ulja,50ml crnog vina,1 veći batat,po želji đumbir,kari po ukusu,150g bundeve,so i biber.
Pohovane pečene paprike
Sastojci za pohovane pečene paprike:
10 mesnatih paprika,
margarin,
mrvice hleba,
brašno,
beli biber,
ulje,
so.
Lepinje iz tiganja
Sastojci za lepinje iz tiganja: 400-450g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1.5 kašičica soli, 3 kašike ulja, 1 šolja hladne vode, dodaci po želji: seckana pera mladog luka, vlašac, peršun, ulje za prženje.
Posna rajska supa
Sastojci za Rajsku supu:
1 mala dinja,
2 slatke jabuke,
200 g jagoda,
2 narandže,
100 g kupina,
2 dl vermuta,
3 dl kisele vode,
2 kašike slatka od kupina ili jagoda,
listovi sveže mente.
Posni krompir sa pečurkama i belim lukom
Sastojci za posni krompir sa pečurkama i belim lukom:
500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kolutove),
200 g šampinjona (opranih i iseckanih),
3 čena belog luka (sitno iseckana),
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono).
Dimljeni tofu sa povrćem
Sastojci za dimljeni tofu sa povrćem:1/2 manje glavice crnog luka isečenog na tračice,1 komad praziluka isečen na kolutove,1 manja šargarepa narendana,par listova kupusa isečenog na tračice,1/2 pakovanja dimljenog tofua 100g,1 kašika soja sosa,po 1 kašičica karija, sušenog đumbira, šećera i jabukovog sirćeta.
Posna paradajz čorba sa pirinčem
Sastojci za posnu paradajz čorbu sa pirinčem:
500 g paradajza,
so,
crni luk,
aleva paprika,
zelena paprika,
peršunov list,
celerov list,
brašno,
ulje,
pirinač.
Posna štrudla sa džemom
Sastojci za posnu štrudlu sa džemom:
600 g brašna,
2 dcl ulja,
4 kašičice šećera,
1 vanilin šećer,
narendana korica limuna,
sveži kvasac,
4 čaše kisele vode,
džem po želji.
Posni dinstani spanać sa susamom
Sastojci za posni dinstani spanać sa susamom:
500g svežeg spanaća,
2 kašike susamovih semenki,
2 čena belog luka,
1/4 šolje vode,
so po ukusu,
biber po ukusu,
sok od limuna (opciono, za dodatnu osvežavajuću notu).