- Advertisement -
Sastojci za posne makarone sa pečurkama:
- 500 g makarona,
- 500 g pečuraka,
- 100 g graška,
- 2 čena belog luka,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 caša belog vina,
- 1 kašika brašna,
- 2 kašike biljnog margarina,
- 1/2 caše ulja,
- so.
Posne makarone sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:
- Na vrućem ulju propržiti sitno iseckan beli i crni luk, pa dodati očišćene i isečene pečurke i sitno iseckan peršunov list.
- Pržiti dok ne ispari sva tečnost iz povrća.
- Doliti vino i dodati brašno razmućeno u dve kašike vode.
- Na kraju dodati probaren (ili smrznut) grašak i kuvati na umerenoj vatri još pola sata.
- U međuvremenu obariti makarone u slanoj vodi, ocediti ih, staviti u činiju, pa preliti otopljenim margarinom i sosom od pečuraka i graška.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne makarone sa pečurkama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -