Posne makarone sa pečurkama

Makarone sa pečurkama

Advertisement

Sastojci za posne makarone sa pečurkama:

  • 500 g makarona,
  • 500 g pečuraka,
  • 100 g graška,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 caša belog vina,
  • 1 kašika brašna,
  • 2 kašike biljnog margarina,
  • 1/2 caše ulja,
  • so.

Posne makarone sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:

  1. Na vrućem ulju propržiti sitno iseckan beli i crni luk, pa dodati očišćene i isečene pečurke i sitno iseckan peršunov list.
  2. Pržiti dok ne ispari sva tečnost iz povrća.
  3. Doliti vino i dodati brašno razmućeno u dve kašike vode.
  4. Na kraju dodati probaren (ili smrznut) grašak i kuvati na umerenoj vatri još pola sata.
  5. U međuvremenu obariti makarone u slanoj vodi, ocediti ih, staviti u činiju, pa preliti otopljenim margarinom i sosom od pečuraka i graška.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne makarone sa pečurkama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 14 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares