Posna fungi pasta

671
- Advertisement -

Posna fungi pasta

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu fungi pastu:

  • 300g integralnih ili posnih špageta,
  • 250g šampinjona,
  • 1 crni luk,
  • 3 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 konzerva paradajz pelata,
  • 1/2 kašičice suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za garnituru (opciono).

Posna fungi pasta se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih i ostavite sa strane.
  2. U tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i beli luk, pržite dok ne omekšaju.
  3. Dodajte iseckane šampinjone i dinstajte ih dok ne omekšaju i puste tečnost.
  4. Dodajte paradajz pelat, origano, so i biber. Kuvajte na srednje niskoj vatri oko 15-20 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne.
  5. Umešajte skuvane špagete u sos, dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo.
  6. Poslužite toplu pastu, posipanu svežim peršunom za dodatnu aromu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna fungi pasta
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -