- Advertisement -
Sastojci za posnu fungi pastu:
- 300g integralnih ili posnih špageta,
- 250g šampinjona,
- 1 crni luk,
- 3 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 konzerva paradajz pelata,
- 1/2 kašičice suvog origana,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna fungi pasta se priprema na sledeći način:
- Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih i ostavite sa strane.
- U tiganju, na srednje jakoj vatri, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i beli luk, pržite dok ne omekšaju.
- Dodajte iseckane šampinjone i dinstajte ih dok ne omekšaju i puste tečnost.
- Dodajte paradajz pelat, origano, so i biber. Kuvajte na srednje niskoj vatri oko 15-20 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne.
- Umešajte skuvane špagete u sos, dobro promešajte kako bi se sve sjedinilo.
- Poslužite toplu pastu, posipanu svežim peršunom za dodatnu aromu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna fungi pasta
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -