Plavi patlidžan sa pečurkama

Plavi patlidžan sa pečurkama

Advertisement

Sastojci za plavi patlidžan sa pečurkama:

  • 4 plava patlidžana,
  • 400 g šampinjona,
  • beli luk,
  • čaša belog vina,
  • ulje,
  • so,
  • biber,
  • peršun,
  • 2 kašike paradajz pirea.

Plavi patlidžan sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. Patlidžane oprati i iseći na pola, izvaditi im sredinu i iseći ih na kockice.
  2. Kockice patlidžana pomešati sa 400 g iseckanih šampinjona, seckanim belim lukom, peršunom, belim vinom, 3-4 kašike ulja, 2 kašike paradajz pirea, solju i biberom.
  3. Ovim nadenuti izdubljene polutke patlidžana, staviti ih u vatrostalni sud, preliti uljem i peći u prethodno zagrejanoj rerni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Plavi patlidžan sa pečurkama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 9 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares