- Advertisement -
Sastojci za plavi patlidžan sa pečurkama:
- 4 plava patlidžana,
- 400 g šampinjona,
- beli luk,
- čaša belog vina,
- ulje,
- so,
- biber,
- peršun,
- 2 kašike paradajz pirea.
Plavi patlidžan sa pečurkama se priprema na sledeći način:
- Patlidžane oprati i iseći na pola, izvaditi im sredinu i iseći ih na kockice.
- Kockice patlidžana pomešati sa 400 g iseckanih šampinjona, seckanim belim lukom, peršunom, belim vinom, 3-4 kašike ulja, 2 kašike paradajz pirea, solju i biberom.
- Ovim nadenuti izdubljene polutke patlidžana, staviti ih u vatrostalni sud, preliti uljem i peći u prethodno zagrejanoj rerni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Plavi patlidžan sa pečurkama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -