- Advertisement -
Sastojci za posno varivo od mlade kelerabe:
- kelerabe po želji,
- glavica crnog luka,
- ulje,
- malo belog vina,
- peršun,
- šargarepa,
- malo brašna za zapršku,
- so.
Posno varivo od mlade kelerabe se priprema na sledeći način:
- Iseći lišće od kelerabe na rezanca i obariti ga u osoljenoj prevreloj vodi.
- Zatim oljuštiti glavicu kelerabe, iseći na uzane, duguljaste komade i spustiti, zajedno sa šargarepom, u sud u kome ste prethodno na ulju propržili 1/2 male glavice seckanog crnog luka.
- Poklopiti i dinstati uz češće protresanje suda i dolivanje prokuvane vode ili supe.
- Kad keleraba omekša, dodati oceđeno lišće i zapržiti tanjom, svetlom zaprškom.
- Posoliti prema potrebi i kuvati još malo.
- Pre iznošenja na sto umešati i malo sitno sečenog zelenog peršuna.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 3 Review(s)
Posno varivo od mlade kelerabe
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -