Posno varivo od mlade kelerabe se priprema na sledeći način:
Iseći lišće od kelerabe na rezanca i obariti ga u osoljenoj prevreloj vodi.
Zatim oljuštiti glavicu kelerabe, iseći na uzane, duguljaste komade i spustiti, zajedno sa šargarepom, u sud u kome ste prethodno na ulju propržili 1/2 male glavice seckanog crnog luka.
Poklopiti i dinstati uz češće protresanje suda i dolivanje prokuvane vode ili supe.
Kad keleraba omekša, dodati oceđeno lišće i zapržiti tanjom, svetlom zaprškom.
Posoliti prema potrebi i kuvati još malo.
Pre iznošenja na sto umešati i malo sitno sečenog zelenog peršuna.
Sastojci za posnu salatu od kelja i jabuke:
1 glavica kelja,
2 jabuke (po mogućstvu kiselkastih sorti),
1 šargarepa,
1 limun (sok),
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
50g orašastih plodova (orah, badem ili lešnik, po izboru).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više