Mladi grašak dinstati sa iseckanim crnim lukom, peršunom i malo mirođije.
Kada zrna graška budu mekana, ovlaš ih promešati sa dinstanim pirinčem koji smo prethodno pripremili na sledeći način: „U jednu čistu posudu ugrejati margarin na kome treba propržiti malo sitno seckanog crnog luka i peršunovog lista. Potom dodati dobro opran pirinač, posoliti, promešati i naliti vodom, pokriti poklopcem i ostaviti na vreloj ploči da se dinsta dok ne omekša.“
Pirinač se za vreme dinstanja ne sme mešati, samo ga svremena na vreme treba još malo naliti vodom.
Sastojci za posnu riblju čorbu na dalamatinski način:1kg riblji ragu,600g fileta oslića bez kože,3,4 čena belog luka,2 glavice luka,1 šargarepa,1 veza peršuna,50ml maslinovog ulja,so i biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više