Posne kakao oblande

Posne kakao oblande

Advertisement

Sastojci za posne kakao oblande:

  • 600 g šećera,
  • 250 g margarina,
  • 300 g keksa,
  • 2 kašike kakaoa,
  • kesica vanilin šećera,
  • 4 lista oblande.

Posne kakao oblande se pripremaju na sledeći način:

  1. Šećer i dva decilitra vode staviti na šporet da sirup provri.
  2. Nakon toga skloniti sa vatre i odmah dodati na listiće isečen margarin i stalno mešati da se istopi.
  3. Zatim dodati izlomljen keks, vanilin šećer i kakao, pa brzo izmešati da se masa izjednači.
  4. Na oblandu staviti nekoliko kašika fila i ravnomerno ga premazati, prekriti drugom oblandom i dalje tako redom dok se ne utroši sav materijal.
  5. Pokriti čistom salvetom i preko salvete staviti teži predmet da se fil i oblande dobro zalepe.
  6. Pre služenja kolač iseći na kocke.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne kakao oblande
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 26 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares