Bakalar sa pireom od krompira se priprema na sledeći način:
Bakalar istući drvenim maljem, a zatim skuvati u slanoj vodi da riba bude sasvim mekana.
Kuvano riblje meso očistiti od kostiju i crne kožice i samleti u mašini za meso.
Skuvati u jednom sudu 500 g krompira pa krompir oljuštiti, propasirati i sjediniti sa pasiranom ribom.
U ribu dodati malo soli, mlevenog bibera, maslinovo ulje, jednu kašiku sitno seckanog peršunovog lišća i sve dobro izmešati varjačom da se masa izjednači.
Sve zajedno malo posoliti i servirati kao pire sa bilo kojom salatom.
Potrebno je:
350 g posnih rezanaca,
750 g praziluka,
šargarepa,
koren celera,
2 kašike sitno seckanog peršuna,
150 g paradajza,
ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više