Posna zakuska od bundeve i ječma se priprema na sledeći način:
Bundevu očistite, isecite na kockice, stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom, obilno prelijte uljem, posolite, pobiberite i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Na svakih 20 minuta snažno protresite pleh da se komadi bundeve ujednačeno ispeku.
Za to vreme sipajte ječam u posoljenu vodu i kuvajte do vrenja.
Kada voda proključa smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 40 minuta ili dok ječam ne upije svu tečnost.
U međuvremenu orahe prelijte uljem i snažno promešajte.
Dodajte začine i šećer, ponovo promešajte, preručite u pleh obložen aluminijumskom folijom i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni, pazite da ne zagore.
U većoj posudi pomešajte tek ispečenu bundevu, ječam i ispečene orahe i servirajte toplo.
Sastojci za posnu čorbu od kopriva i praziluka:
500 g koprive,
3-4 praziluka,
3 kašike ulja,
4 kašike brašna,
kašika jabukovog ili vinskog sirćeta,
aleva paprika,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više