Posni pohovani tofu

222
- Advertisement -

Posni pohovani tofu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pohovani tofu:

  • 1 blok tofua,
  • 1 šolja kukuruznog brašna,
  • 1/2 šolje biljnog mleka (npr. sojino ili bademovo mlijeko),
  • 1 šolja prezli,
  • 1 kašika začina po izboru (npr. crni biber, beli luk u prahu, sušeni peršun),
  • prstohvat soli,
  • maslinovo ulje za prženje.

Posni pohovani tofu se priprema na sledeći način:

  1. Iscedite tofu od viška tečnosti i narežite ga na šnite ili kocke, po želji.
  2. U dubokom tanjiru pomešajte kukuruzno brašno, biljno mlijeko, začine i so dok ne dobijete gustu smesu.
  3. U drugom tanjiru stavite prezle.
  4. U tavi zagrejte maslinovo ulje.
  5. Uvaljajte svaki komad tofua u smesu od brašna i mleka, zatim u prezle, osiguravajući da su dobro obloženi.
  6. Pržite tofu komade u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana, oko 2-3 minute po strani.
  7. Izvadite pohovani tofu iz tave i stavite ga na papirni ubrus da upije višak ulja.
  8. Poslužite toplo uz umak po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pohovani tofu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -