- Advertisement -
Sastojci za posni pohovani tofu:
- 1 blok tofua,
- 1 šolja kukuruznog brašna,
- 1/2 šolje biljnog mleka (npr. sojino ili bademovo mlijeko),
- 1 šolja prezli,
- 1 kašika začina po izboru (npr. crni biber, beli luk u prahu, sušeni peršun),
- prstohvat soli,
- maslinovo ulje za prženje.
Posni pohovani tofu se priprema na sledeći način:
- Iscedite tofu od viška tečnosti i narežite ga na šnite ili kocke, po želji.
- U dubokom tanjiru pomešajte kukuruzno brašno, biljno mlijeko, začine i so dok ne dobijete gustu smesu.
- U drugom tanjiru stavite prezle.
- U tavi zagrejte maslinovo ulje.
- Uvaljajte svaki komad tofua u smesu od brašna i mleka, zatim u prezle, osiguravajući da su dobro obloženi.
- Pržite tofu komade u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana, oko 2-3 minute po strani.
- Izvadite pohovani tofu iz tave i stavite ga na papirni ubrus da upije višak ulja.
- Poslužite toplo uz umak po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pohovani tofu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -