Lignje punjene pipcima se pripremaju na sledeći način:
Lignje očistiti, skinuti im tanku crnu kožicu, oprati ih, zatim izvući utrobu da lignje ostanu čiste i prazne.
Posoliti ih i ostaviti da se dobro od vode ocede.
Pipke koji su pri čišćenju lignji skinuti, sitno iseckati i ispržiti na ulju, u poklopljenom sudu.
Iseckati sitno malo peršuna i glavicu belog luka.
Kad su pipci proprženi, skinuti ih sa vatre i posuti sa dve kašičice prezli, dodati im peršun i luk, malo kapra i soli, pa celom ovom masom puniti lignje.
Zakačiti otvor čačkalicama da nadev ne isteče.
Uvaljati lignje u belo brašno i pržiti ih na vrelom ulju, na tihoj vatri, dok ne porumene.
Sastojci za posne projice:
5 šoljica (male kafene) mineralne vode,
3 šoljice ulja,
1 kašičica soli,
1 pecivo,
1 veća (sitno narendana) šargarepa,
100 g (1 puna šaka) spanaća ili blitve,
5 šoljica brašna,
3 šoljice griza,
150 g posnog kačkavalja (po želji).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više