Lignje punjene pipcima se pripremaju na sledeći način:
Lignje očistiti, skinuti im tanku crnu kožicu, oprati ih, zatim izvući utrobu da lignje ostanu čiste i prazne.
Posoliti ih i ostaviti da se dobro od vode ocede.
Pipke koji su pri čišćenju lignji skinuti, sitno iseckati i ispržiti na ulju, u poklopljenom sudu.
Iseckati sitno malo peršuna i glavicu belog luka.
Kad su pipci proprženi, skinuti ih sa vatre i posuti sa dve kašičice prezli, dodati im peršun i luk, malo kapra i soli, pa celom ovom masom puniti lignje.
Zakačiti otvor čačkalicama da nadev ne isteče.
Uvaljati lignje u belo brašno i pržiti ih na vrelom ulju, na tihoj vatri, dok ne porumene.
Sastojci za posnu pitu sa prazilukom:
750 g kora za gibanicu,
5 strukova praziluka srednje veličine,
šolja pirinča,
šolja ulja,
šolja kisele vode,
bio začin,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više