Lignje punjene pipcima

Punjene lignje

Advertisement

Sastojci za lignje punjene pipcima:

  • 1,5 kg lignji,
  • glavica belog luka,
  • kapar,
  • so,
  • ulje,
  • peršunov list,
  • prezle,
  • brašno.

Lignje punjene pipcima se pripremaju na sledeći način:

  1. Lignje očistiti, skinuti im tanku crnu kožicu, oprati ih, zatim izvući utrobu da lignje ostanu čiste i prazne.
  2. Posoliti ih i ostaviti da se dobro od vode ocede.
  3. Pipke koji su pri čišćenju lignji skinuti, sitno iseckati i ispržiti na ulju, u poklopljenom sudu.
  4. Iseckati sitno malo peršuna i glavicu belog luka.
  5. Kad su pipci proprženi, skinuti ih sa vatre i posuti sa dve kašičice prezli, dodati im peršun i luk, malo kapra i soli, pa celom ovom masom puniti lignje.
  6. Zakačiti otvor čačkalicama da nadev ne isteče.
  7. Uvaljati lignje u belo brašno i pržiti ih na vrelom ulju, na tihoj vatri, dok ne porumene.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Lignje punjene pipcima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares