- Advertisement -
Sastojci za lignje punjene pipcima:
- 1,5 kg lignji,
- glavica belog luka,
- kapar,
- so,
- ulje,
- peršunov list,
- prezle,
- brašno.
Lignje punjene pipcima se pripremaju na sledeći način:
- Lignje očistiti, skinuti im tanku crnu kožicu, oprati ih, zatim izvući utrobu da lignje ostanu čiste i prazne.
- Posoliti ih i ostaviti da se dobro od vode ocede.
- Pipke koji su pri čišćenju lignji skinuti, sitno iseckati i ispržiti na ulju, u poklopljenom sudu.
- Iseckati sitno malo peršuna i glavicu belog luka.
- Kad su pipci proprženi, skinuti ih sa vatre i posuti sa dve kašičice prezli, dodati im peršun i luk, malo kapra i soli, pa celom ovom masom puniti lignje.
- Zakačiti otvor čačkalicama da nadev ne isteče.
- Uvaljati lignje u belo brašno i pržiti ih na vrelom ulju, na tihoj vatri, dok ne porumene.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1 Review(s)
Lignje punjene pipcima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -