Posna čorba od lignji i oslića

61

Čorba od lignji i oslića

Sastojci za posnu čorbu od lignji i oslića:

  • 300 g lignji,
  • 300 g oslića,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 čen belog luka,
  • 1 zelena paprika,
  • 2 paradajza,
  • ulje,
  • so,
  • biber,
  • pola čaše belog vina,
  • 1 litar vode.

Posna čorba od lignji i oslića se priprema na sledeći način:

  1. Na ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk, papriku i paradajz.
  2. Naliti 1 litar vode.
  3. Kad provri, dodati lignje i na krupnije komade iskidan oslić, prethodno očišćen od kostiju.
  4. Kuvati 15 minuta, pa u čorbu sipati pola čaše belog vina, posoliti i pobiberiti.
  5. Kuvati još 10 minuta.
  6. Kuvanu čorbu servirati toplu i po želji posuti peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od lignji i oslića
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)