- Advertisement -
Sastojci za đuveč sa somovinom:
- 750 g somovine,
- 1 dl ulja,
- 2 veće glavice crnog luka,
- 2 paprike iz turšije (ili sveže),
- 2 krompira,
- kašičica soli,
- biber,
- šoljica pirinča,
- 1 paradajz,
- peršunov list,
- kašičica aleve paprike.
Đuveč sa somovinom se priprema na sledeći način:
- Ribu oprati, očistiti, iseći na komade i ostaviti da malo odstoji.
- Na ulju propržiti sitno naseckan luk i paprike isečene na kocke.
- Ubaciti ribu i oljušten, na kockice isečen krompir, posoliti, pobiberiti po ukusu i, uz dolivanje po malo vode, dinstati da krompir omekša.
- Zatim ubaciti pirinač, samleven paradajz, sitno iseckan peršunov list i alevu papriku.
- Naliti toplom vodom da ogrezne i peći u rerni na umerenoj temperaturi dok voda ne uvri.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Djuveč sa somovinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -