- Advertisement -
9. Nepečena kesten torta
Sastojci za posnu nepečenu kesten tortu:
- 1 kg kestena,
- 180 g biljnog margarina,
- 150 g badema,
- 50 g posne čokolade,
- 180 g šećera,
- malo vode,
- kakao prah,
- listovi crne (posne ) čokolade za dekoraciju.
Posna nepečena kesten torta se priprema na sledeći način:
- Kestenje skuvati, ocediti, oguliti i dok su još topli propasirati.
- Ohlađen kesten pire staviti u dublju posudu za mešanje, dodati prethodno, penasto umućen margarin, poparene mlevene bademe, otopljenu čokoladu i na kraju ušpinovan šećer sa malo vode.
- Dobro izmešati da se dobije ujednačena masa.
- Manju, duboku, keramičku činiju obložiti samolepljivom folijom, uliti pripremljenu smesu od kestena, poravnati gornju površinu, presaviti suvišne krajeve samolepljive folije ka unutrašnjoj strani i tacnom ili drugim ravnim predmetom pritisnuti smesu. Ostaviti da stoji par sati.
- Odstajalu, formiranu tortu od kestena izvaditi iz činije, skloniti samolepljivu foliju i postaviti je na tanjir za posluženje, tako da okrugli kraj bude okrenut ka gore.
- Obilato posuti kakao prahom i dekorisati listićima crne čokolade.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2958 Review(s)
Deset posnih torti koje morate probati
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -