Gratinirane lignje

Gratinirane lignje

Advertisement

Sastojci za gratinirane lignje:

  • 2 velike lignje od po 300 g svaka,
  • 80 g prezli,
  • 1 čen belog luka,
  • pola limuna,
  • peršun,
  • 100 ml maslinovog ulja,
  • so,
  • biber.

Gratinirane lignje se pripremaju na sledeći način:

  1. Lignje očistite i odstranite im utrobu i usta.
  2. Očistite i operite peršun, iscedite limun i oljuštite beli luk.
  3. Isitnite peršun i beli luk.
  4. Sipajte ih u zdelu i dodajte prezle, so, biber, sok od limuna i ulje. Dobro izmešajte.
  5. Zagrejte rernu na 160 stepeni.
  6. Napunite lignje samo malim delom mešavine, tako da ne budu pune do vrha.
  7. Uvaljajte ih u ostatak smese tako da budu sasvim prekrivene.
  8. Stavite lignje u teflonski pleh i pecite 20-25 minuta, u zavisnosti od njihove veličine.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Gratinirane lignje
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares