Posna pašteta na vodi se priprema na sledeći način:
Svi sastojci se dobro ispasiraju, dok nema grudvica i parčića.
Po ukusu može da se doda: još više belog luka, na kružiće sečen mladi luk, sitno seckane maslinke, razne klice, seckani kiseli krastavac, ljuta papričica, peršun, vlašac, sremuš itd…
Ako se malo razredi sa vodom, soja mlekom ili limunom, može da se koristi i kao umak za štapiće sirovog povrća.
Za tu priliku iseckati papriku, kelerabu, šargarepu, krastavce na stapiće dužine prsta i poslužiti uz paštetu.
Sastojci za posnu domaću pastu od bundeve sa pesto sosom:250g sveže bundeve (gramaža nakon čišćenja),280 g brašna,1 kašičica soli + 2 kašičice za kuvanje testenine.Za sos:50ml maslinovog ulja,2 kašike pesto sosa,2 čena belog luka, so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više