- Advertisement -
Sastojci za posnu sarmu sa suvim groždjem:
- 600 g slatkog kupusa,
- 60 g crnog luka,
- 120 g pirinča,
- biber,
- so,
- 50 g suvog grožđa,
- limun,
- sirće,
- ulje.
Posna sarma sa suvim groždjem se priprema na sledeći način:
- Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocediti.
- Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvan pirinač.
- Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da odmekani.
- Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, ređati u vatrostalnu činiju i uliti vode da sarma ogrezne.
- Peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi, dok tečnost ne uvri na polovinu, pa ih izvaditi iz rerne.
- Poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se sarma kuvala.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 23 Review(s)
Posne sarme sa suvim grožđem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -