Oprati šipurke, odseći im crne cvetiće i peteljke. Staviti vodu da proključa, pa tek onda dodati očišćen šipak. Kuvati oko 30 miinuta, zatim propasirati celu masu. Treba da se dobije oko 5 litara tečnosti.
Staviti masu na šporet da se kuva i postepeno dodavati šećer. Kuvati na jačoj temperaturi uz stalno mešanje varjačom. Dužina kuvanja zavisi od gustine mase, ali ako se pridržavamo mere neće trebati više od 30 minuta kuvanja.
Vreo džem od šipka sipati u zagrejane tegle, pa ih na kratko staviti u mlaku rernu da se uhvati pokorica, a zatim izvaditi iz rerne i kada se ohlade povezati celofanom pa odložiti na tamno i hladno mesto.
Sastojci za hleb od fermentisane kinoe i konoplje:
300g semena bele kinoe,
200g oljuštenog semena konoplje,
1l mlake vode za natapanje,
190ml mlake vode (za pečenje i fermentaciju),
1 kašika soka od limuna,
1 kašika sirćeta,
9g soli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više