- Advertisement -
Sastojci za posnu kinou sa pečurkama i tofuom:
- 1 šolja kinoe,
- 200 g pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru),
- 150 g tofua,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica soja sosa,
- 1 kašika limunovog soka,
- so i biber po ukusu,
- sveže začinsko bilje po želji (peršun, timijan).
Posna kinoa sa pečurkama i tofuom se priprema na sledeći način:
- Skuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju i ostavite je sa strane.
- U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk i beli luk. Pržite dok ne omekšaju.
- Dodajte seckane pečurke i pržite ih dok ne puste vodu i postanu zlatno smeđe.
- Tofu izgnječite viljuškom i dodajte ga u tiganj sa pečurkama. Pržite sve zajedno još par minuta.
- Dodajte soja sos, limunov sok, so, i biber po ukusu. Umešajte kuvanu kinou i sve zajedno pržite još par minuta.
- Po želji, pospite svežim začinskim biljem pre služenja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna kinoa sa pečurkama i tofuom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -