Posna kinoa sa pečurkama i tofuom

374
- Advertisement -

Posna kinoa sa pečurkama i tofuom

Advertisements

Sastojci za posnu kinou sa pečurkama i tofuom:

  • 1 šolja kinoe,
  • 200 g pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru),
  • 150 g tofua,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica soja sosa,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • so i biber po ukusu,
  • sveže začinsko bilje po želji (peršun, timijan).

Posna kinoa sa pečurkama i tofuom se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju i ostavite je sa strane.
  2. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk i beli luk. Pržite dok ne omekšaju.
  3. Dodajte seckane pečurke i pržite ih dok ne puste vodu i postanu zlatno smeđe.
  4. Tofu izgnječite viljuškom i dodajte ga u tiganj sa pečurkama. Pržite sve zajedno još par minuta.
  5. Dodajte soja sos, limunov sok, so, i biber po ukusu. Umešajte kuvanu kinou i sve zajedno pržite još par minuta.
  6. Po želji, pospite svežim začinskim biljem pre služenja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kinoa sa pečurkama i tofuom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -