Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom

362
- Advertisement -

Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne bruskete sa paradajzom i bosiljkom:

  • 1 baget ili vekna hleba, isečena na kriške,
  • 4-5 zrelih paradajza, iseckanih na sitne kockice,
  • 2-3 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • 1/2 šolje svežeg bosiljka, iseckanog,
  • so i biber po ukusu,
  • balzamiko sirće (opciono).

Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Stavite kriške hleba na pleh obložen papirom za pečenje.
  3. Premažite kriške hleba maslinovim uljem i stavite u rernu da se peku 5-7 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
  4. Dok se hleb peče, u velikoj činiji pomešajte iseckane paradajze, beli luk, maslinovo ulje, bosiljak, so i biber.
  5. Ostavite smesu da odstoji nekoliko minuta kako bi se ukusi sjedinili.
  6. Izvadite hleb iz rerne i na svaku krišku stavite kašiku nadeva od paradajza.
  7. Po želji, pre serviranja poprskajte brusketi balzamikom sirćetom za dodatni ukus.
  8. Poslužite odmah.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -