- Advertisement -
Sastojci za posne bruskete sa paradajzom i bosiljkom:
- 1 baget ili vekna hleba, isečena na kriške,
- 4-5 zrelih paradajza, iseckanih na sitne kockice,
- 2-3 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- 1/2 šolje svežeg bosiljka, iseckanog,
- so i biber po ukusu,
- balzamiko sirće (opciono).
Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Stavite kriške hleba na pleh obložen papirom za pečenje.
- Premažite kriške hleba maslinovim uljem i stavite u rernu da se peku 5-7 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
- Dok se hleb peče, u velikoj činiji pomešajte iseckane paradajze, beli luk, maslinovo ulje, bosiljak, so i biber.
- Ostavite smesu da odstoji nekoliko minuta kako bi se ukusi sjedinili.
- Izvadite hleb iz rerne i na svaku krišku stavite kašiku nadeva od paradajza.
- Po želji, pre serviranja poprskajte brusketi balzamikom sirćetom za dodatni ukus.
- Poslužite odmah.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -