- Advertisement -
Sastojci za posni pirinač na manastirski način:
- 1 i 1/2 šolje pirinča,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 velika paprika, crvena ili zelena,
- 10 crnih maslina,
- 1 šargarepa,
- 2 kašike paradajz pirea,
- 1 mala tikvica,
- 150g pečuraka,
- so,
- ulje,
- peršun,
- 1 kašika suve nane.
Posni pirinač na manastirski način se priprema na sledeći način:
- Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga.
- Prelijte ga vrelom vodom 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost.
- Odovojeno u većoj posudu zagrejte 80-100ml ulja i zapržite redom iseckan luk, isečene na kocke šargarepu i papriku, pečurke isečene ne kriške.
- Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu.
- Dodajte paradajz pire, a nakon što povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte.
- Začinite začinima i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle.
- Promešajte sa malo iseckanog peršuna.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 6 Review(s)
Posni pirinač na manastirski način
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -