Posni pirinač na manastirski način

1529
- Advertisement -

Posni pirinač na manastirski način

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pirinač na manastirski način:

  • 1 i 1/2 šolje pirinča,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 velika paprika, crvena ili zelena,
  • 10 crnih maslina,
  • 1 šargarepa,
  • 2 kašike paradajz pirea,
  • 1 mala tikvica,
  • 150g pečuraka,
  • so,
  • ulje,
  • peršun,
  • 1 kašika suve nane.

Posni pirinač na manastirski način se priprema na sledeći način:

  1. Isperite pirinač u 7 voda i procedite ga.
  2. Prelijte ga vrelom vodom 1:2 i ostavite da vri, dok ne apsorbuje tečnost.
  3. Odovojeno u većoj posudu zagrejte 80-100ml ulja i zapržite redom iseckan luk, isečene na kocke šargarepu i papriku, pečurke isečene ne kriške.
  4. Čim omekšaju dodajte masline, tikvicu isečenu na sitno i začinite sa malo soli, a možete da dodate i biber po ukusu.
  5. Dodajte paradajz pire, a nakon što povrće omekša, dodajte pirinač i promešajte.
  6. Začinite začinima i čim je pirinač potpuno gotov, sklonite sa ringle.
  7. Promešajte sa malo iseckanog peršuna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pirinač na manastirski način
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
- Advertisement -