Morski plodovi u posnom belom sosu

1234
- Advertisement -

Morski plodovi u posnom belom sosu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za morske plodove u posnom belom sosu:

  • 200g posne paste,
  • 200g posnih morskih plodova,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 šolja posnog biljnog mleka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika posnog brašna,
  • 1 kašika sušenog bosiljka,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Morski plodovi u posnom belom sosu se pripremaju na sledeći način:

  1. Skuvajte posnu pastu prema uputstvu na pakovanju.
  2. Kada je kuvana, ocedite je i ostavite sa strane.
  3. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
  4. Dodajte crni luk, beli luk, šargarepu i crvenu papriku.
  5. Dinstajte povrće dok ne omekša, oko 5-7 minuta.
  6. Dodajte posne morske plodove u tiganj s povrćem.
  7. Dinstajte ih još nekoliko minuta dok se ne zagreju i sjedine sa povrćem.
  8. U posebnoj činiji, napravite beli sos tako što ćete izmešati posno biljno mleko i posno brašno dok se dobro ne sjedine.
  9. Dodajte beli sos u tiganj sa morskim plodovima i povrćem.
  10. Promeješajte dobro i pustite da se sos zgusne na srednje niskoj vatri, oko 5-7 minuta.
  11. Po potrebi, dodajte bosiljak, so i biber po ukusu.
  12. Dodajte kuvanu posnu pastu u tiganj sa sosom i promešajte da se sve sastojci ravnomerno sjedine.
  13. Poslužite jelo toplo i po želji ga ukrasite sa svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Morski plodovi u posnom belom sosu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -