Šaran čorba

662
- Advertisement -

Šaran čorba

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za šaran čorbu:

  • glava, rep, jetra (može i ikra ako je ima) šarana,
  • 100 g sitnije rečne ribe,
  • 3 šargarepe,
  • veza zeleni,
  • 1 celer,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 1 zelena paprika,
  • peršun,
  • šoljica ulja,
  • kašika začina od povrća,
  • biber u zrnu,
  • 2 kašike brašna,
  • aleva paprika,
  • limun.

Šaran čorba se priprema na sledeći način:

  1. Zelen, peršun i šargarepu očistiti i iseći.
  2. Luk zapeći na plotni.
  3. Dodati so, biber, začin od povrća i zelenu papriku, pa sve kuvati zajedno sa zeleni i lukom da povrće omekša.
  4. Ribu dobro isprati, obavezno joj izvaditi škrge da ne bi davale čorbi gorak ukus, pa je spustiti u čorbu tek pošto je začinjena zaprškom od ulja, brašna i aleve paprike.
  5. Kad je riba skuvana čorbu procediti, povrće propasirati i vratiti u čorbu i dodati malo soka od limuna prema ukusu.
  6. U ovoj čorbi mogu se ukuvati knedle od ribe.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Šaran čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -