- Advertisement -
Sastojci za šaran čorbu:
- glava, rep, jetra (može i ikra ako je ima) šarana,
- 100 g sitnije rečne ribe,
- 3 šargarepe,
- veza zeleni,
- 1 celer,
- 2 glavice crnog luka,
- 1 zelena paprika,
- peršun,
- šoljica ulja,
- kašika začina od povrća,
- biber u zrnu,
- 2 kašike brašna,
- aleva paprika,
- limun.
Šaran čorba se priprema na sledeći način:
- Zelen, peršun i šargarepu očistiti i iseći.
- Luk zapeći na plotni.
- Dodati so, biber, začin od povrća i zelenu papriku, pa sve kuvati zajedno sa zeleni i lukom da povrće omekša.
- Ribu dobro isprati, obavezno joj izvaditi škrge da ne bi davale čorbi gorak ukus, pa je spustiti u čorbu tek pošto je začinjena zaprškom od ulja, brašna i aleve paprike.
- Kad je riba skuvana čorbu procediti, povrće propasirati i vratiti u čorbu i dodati malo soka od limuna prema ukusu.
- U ovoj čorbi mogu se ukuvati knedle od ribe.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Šaran čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -