Posni zapečeni ravioli

1629
- Advertisement -

Posni zapečeni ravioli

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne zapečene raviole:

  • 400g raviola sa spanaćem,
  • 2 tikvice,
  • 500ml paradajz sosa ili drugog sosa za testanine,
  • 1 šolja rendanog posnog kačkavalja,
  • so i biber.

Posni zapečeni ravioli se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180ºC.
  2. Skuvajte raviole u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju (oko 4-5 minuta).
  3. Ocedite dobro.
  4. U međuvremenu izrendajte tikvice i ostavite ih na papiru da se ocede kako biste se oslobodili dodatne tečnosti.
  5. U velikoj posudi pomešajte tikvice, paradajz sos i tri četvrtine rendanog kačkavalja.
  6. U tepsiju ređajte sloj raviola pa prekrijte slojem napravljenog sosa i ponavljajte dok vam poslednji sloj ne bude sos, preko kog onda pospite preostali rendani kačkavalj. Posolite i pobiberite odozgo, po želji.
  7. Pecite 15 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni.
  8. Sačekajte 5 minuta, da se prohladi, pre nego što isečete na kvadrate kao lazanje.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni zapečeni ravioli
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
- Advertisement -