Posni zapečeni ravioli se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte rernu na 180ºC.
Skuvajte raviole u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju (oko 4-5 minuta).
Ocedite dobro.
U međuvremenu izrendajte tikvice i ostavite ih na papiru da se ocede kako biste se oslobodili dodatne tečnosti.
U velikoj posudi pomešajte tikvice, paradajz sos i tri četvrtine rendanog kačkavalja.
U tepsiju ređajte sloj raviola pa prekrijte slojem napravljenog sosa i ponavljajte dok vam poslednji sloj ne bude sos, preko kog onda pospite preostali rendani kačkavalj. Posolite i pobiberite odozgo, po želji.
Pecite 15 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni.
Sačekajte 5 minuta, da se prohladi, pre nego što isečete na kvadrate kao lazanje.
Za posnu salatu sa djumbirom potrebno je: glavica zelene salate, veza peršuna, 2 paradajza, 4 mlade rotkvice, zreli avokado, crveni grejpfrut, 2 struka mladog luka, komadić svežeg korena đumbira, dužine 2 cm, sok od 2 limuna,
maslinovo ulje, so, biber
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više