Posni zapečeni ravioli se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte rernu na 180ºC.
Skuvajte raviole u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju (oko 4-5 minuta).
Ocedite dobro.
U međuvremenu izrendajte tikvice i ostavite ih na papiru da se ocede kako biste se oslobodili dodatne tečnosti.
U velikoj posudi pomešajte tikvice, paradajz sos i tri četvrtine rendanog kačkavalja.
U tepsiju ređajte sloj raviola pa prekrijte slojem napravljenog sosa i ponavljajte dok vam poslednji sloj ne bude sos, preko kog onda pospite preostali rendani kačkavalj. Posolite i pobiberite odozgo, po želji.
Pecite 15 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni.
Sačekajte 5 minuta, da se prohladi, pre nego što isečete na kvadrate kao lazanje.
Sastojci za šarana na luku i pirinču:
1-1,5 kg šarana,
6 glavica crnog luka,
šolja pirinča,
0,5 l soka od paradajza,
so,
biber,
lovorov list,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više