- Advertisement -
Sastojci za posne zapečene raviole:
- 400g raviola sa spanaćem,
- 2 tikvice,
- 500ml paradajz sosa ili drugog sosa za testanine,
- 1 šolja rendanog posnog kačkavalja,
- so i biber.
Posni zapečeni ravioli se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180ºC.
- Skuvajte raviole u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju (oko 4-5 minuta).
- Ocedite dobro.
- U međuvremenu izrendajte tikvice i ostavite ih na papiru da se ocede kako biste se oslobodili dodatne tečnosti.
- U velikoj posudi pomešajte tikvice, paradajz sos i tri četvrtine rendanog kačkavalja.
- U tepsiju ređajte sloj raviola pa prekrijte slojem napravljenog sosa i ponavljajte dok vam poslednji sloj ne bude sos, preko kog onda pospite preostali rendani kačkavalj. Posolite i pobiberite odozgo, po želji.
- Pecite 15 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni.
- Sačekajte 5 minuta, da se prohladi, pre nego što isečete na kvadrate kao lazanje.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni zapečeni ravioli
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -