Posni krompir preliven sosom od pečuraka

1982
- Advertisement -

Posni krompir preliven sosom od pečuraka

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni krompir preliven sosom od pečuraka:

  • 600g krompira,
  • 1 velika glavica crnog luka,
  • 2 kašike pirinča,
  • 2 kašike instant posnog sosa od pečuraka,
  • 2 kašike kukuruznog brašna,
  • 4 čena seckanog belog luka,
  • malo začina,
  • peršunov list,
  • so,
  • biber,
  • ulje.

Posni krompir preliven sosom od pečuraka se priprema na sledeći način:

  1. Tepsiju podmazati uljem.
  2. U činiji iseći krompir na listiće, dodati malo začina, peršunov list, biber, ulje, beli luk i kukuruzno brašno.
  3. Sve dobro izmešati pa polovinu ređati u pleh.
  4. U sredinu staviti opran pirinač,luk isečen na krugove i drugu polovinu krompira.
  5. U činiji gde je bio krompir dodati 300ml vode i u nju dodati instant supu iz kesice, dobro izmešati pa preliti krompir.
  6. Još malo preliti krompir uljem i peći na 220 stepeni oko 50 min da lepo porumeni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni krompir preliven sosom od pečuraka
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -