Posni pilav sa somovinom

347
- Advertisement -

Posni pilav sa somovinom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pilav sa somovinom:

  • 2 glavice crnog luka,
  • 2 šargarepe,
  • 1 kriška celera,
  • 1kg očišćenih kotleta soma,
  • 100g mladog graška,
  • 2 lovorova lista,
  • 200g pirinča,
  • 50g posnog margarina,
  • biber,
  • so,
  • ulje.

Posni pilav sa somovinom se priprema na sledeći način:

  1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer oguliti i takođe iseći na kockice.
  2. U lonac ubaciti šargarepu, celer, mladi grašak, kotlete soma i lovorov list.
  3. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi oko 30 minuta dok riba ne omekša.
  4. Supu od kuvanja procediti i sačuvati, a meso ribe odvojiti od kostiju i iseći na manje komade.
  5. Posebno u šerpi propržiti cni luk.
  6. Ubaciti pirinač i pržiti ga neprekidno mešajući dok ne postane staklast.
  7. Nadalje dinstati dolivajući supu od ribe po potrebi dok pirinač ne nabubri.
  8. Zatim dodati obareno povrće i seckanu ribu, ubaciti začine po ukusu i promešati.
  9. Smesu preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju, doliti još malo supe od ribe i umešati kockice margarina.
  10. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pilav sa somovinom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
- Advertisement -