- Advertisement -
Sastojci za posni pilav sa somovinom:
- 2 glavice crnog luka,
- 2 šargarepe,
- 1 kriška celera,
- 1kg očišćenih kotleta soma,
- 100g mladog graška,
- 2 lovorova lista,
- 200g pirinča,
- 50g posnog margarina,
- biber,
- so,
- ulje.
Posni pilav sa somovinom se priprema na sledeći način:
- Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer oguliti i takođe iseći na kockice.
- U lonac ubaciti šargarepu, celer, mladi grašak, kotlete soma i lovorov list.
- Naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi oko 30 minuta dok riba ne omekša.
- Supu od kuvanja procediti i sačuvati, a meso ribe odvojiti od kostiju i iseći na manje komade.
- Posebno u šerpi propržiti cni luk.
- Ubaciti pirinač i pržiti ga neprekidno mešajući dok ne postane staklast.
- Nadalje dinstati dolivajući supu od ribe po potrebi dok pirinač ne nabubri.
- Zatim dodati obareno povrće i seckanu ribu, ubaciti začine po ukusu i promešati.
- Smesu preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju, doliti još malo supe od ribe i umešati kockice margarina.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni pilav sa somovinom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -