- Advertisement -
Sastojci za pečurke pohovane u pivu:
- dve šolje piva,
- dve šolje brašna,
- dve kašičice belog luka u prahu,
- dve kašičice soli,
- kašičica bibera,
- kašičica peršuna,
- 3-6 šolja ulja (u zavisnosti od toga koliki je tiganj),
- oko pola kilograma šampinjona.
Pečurke pohovane u pivu se pripremaju na sledeći način:
- Sipajte ulje u tiganj – treba da ga bude dovoljno da pečurke budu potpuno prekrivene.
- U posudi pomešajte pivo, brašno, luk u prahu, so, biber i peršun, pa sve dobro izmešajte, da nema grudvica.
- Pečurke operite i očistite, pa ih umačite u ovu smesu, a zatim ih pržite na ulju dok ne postanu krckave.
- Vadite ih na ubrus, kako bi se ocedio višak ulja.
- Kada završite prženje, stavite ih u posudu, još malo posolite, izmešajte i poslužite ih uz salatu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 6 Review(s)
Pečurke pohovane u pivu
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -