- Advertisement -
Sastojci za posno sočivo sa spanaćem:
- 160g sočiva,
- 350ml bujona od povrća,
- 150g spanać,
- malo peršuna,
- 350ml sojinog mleka,
- 3 kašike ulja,
- 1 crni luk,
- 4-5 čenova belog luka,
- 1 kašika mlevenog đumbira,
- 1 kašičica mlevenog kima,
- 1,5 kašičica mlevenog korijandera,
- 1 paradajz,
- 1/2 šolje vode – dodajte samo ako je potrebno,
- 1/2 kašike sok od limuna.
Posno sočivo sa spanaćem se pirprema na sledeći način:
- Sipajte sočivo u šerpu i prelijte vodom, prospite i ponovite postupak još par puta.
- Zatim ponovo u šerpu sipajte vodu i ostavite nekih 10-12 sati ili preko noći.
- Nakon toga procedite sočivo i sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa 350ml vrele vode).
- Poklopite i kuvajte dok ne krene da vri, pa smanjite temepraturu i kuvajte dok ne omekša.
- Spanać operite, pa ga stavite u blender zajedno sa peršunom i mlekom i dobro izblendirajte.
- U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne omekša, a zatim dodajte mleveni beli.
- Posle minuta posolite, pobiberite, pa dodajte kim, korijander i đumbir.
- Promešajte i dodajte seckani paradajz.
- Krčkajte nekih 10 minuta dok ne omekša, pa dodaje sočivo.
- Kuvajte dok ne krene da vri, povremeno promešajte, pa posle 2 minuta dodajte spanać.
- Kada krene da ključa sipajte sok od limuna i promešajte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno sočivo sa spanaćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -