Punjeni som

Punjeni som

Advertisement

Potrebno je:

  • očišćen som od oko 2 kg,
  • 3 grančice celera,
  • glavica luka,
  • dva-tri čena belog luka,
  • veza peršuna,
  • limun,
  • 2 šargarepe,
  • kašičica-dve suvog začina,
  • ulje,
  • so
  • biber.

Priprema:

  1. Ribu operite pod mlazom hladne vode, osušite čistom kuhinjskom krpom, posolite spolja i iznutra i ostavite da odstoji sat-dva u frižideru.
  2. Spolja ribu zasecite oštrim nožem na nekoliko mesta i u useke sipajte malo suvog začina i iseckanog belog luka.
  3. Limunovim sokom dobro istrljajte unutrašnjost ribe i napunite je s pola količine mešavine iseckane šargarepe, celera, peršuna, belog luka i ulja.
  4. Punjenu ribu zatvorite čačkalicama, stavite je u pleh, prelijte maslinovim uljem, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, zatim uklonite foliju i pecite još oko 39 minuta.
  5. Servirajte s obarenim krompirom.

Pin It on Pinterest

Shares