- Advertisement -
Sastojci za posnu supu od celera:
- 1 velika glavica celera (oko 500 g),
- 2 srednje šargarepe,
- 1 srednji krompir,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 češnja belog luka,
- 1 l povrćnog bujona,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posna supa od celera se priprema na sledeći način:
- U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi.
- Sitno iseckajte crni i beli luk. Dodajte ih u šerpu i dinstajte dok ne postanu mekani.
- Oljuštite i iseckajte celer, šargarepu i krompir na kockice. Dodajte povrće u šerpu i kratko dinstajte.
- Dolijte povrćni bujon i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 25-30 minuta.
- Supu možete pasirati štapnim mikserom do željene teksture ili je ostaviti u komadima.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna supa od celera
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -