Posna supa od celera

271
- Advertisement -

Posna supa od celera

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu supu od celera:

  • 1 velika glavica celera (oko 500 g),
  • 2 srednje šargarepe,
  • 1 srednji krompir,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 češnja belog luka,
  • 1 l povrćnog bujona,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posna supa od celera se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi.
  2. Sitno iseckajte crni i beli luk. Dodajte ih u šerpu i dinstajte dok ne postanu mekani.
  3. Oljuštite i iseckajte celer, šargarepu i krompir na kockice. Dodajte povrće u šerpu i kratko dinstajte.
  4. Dolijte povrćni bujon i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 25-30 minuta.
  5. Supu možete pasirati štapnim mikserom do željene teksture ili je ostaviti u komadima.
  6. Posolite i pobiberite po ukusu.
  7. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna supa od celera
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -