Posni baunti kolač

6981
- Advertisement -

Posni baunti kolač

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni baunti kolač:

Za testo: 

  • 180ml biljnog mleka,
  • 125g šećera,
  • 75ml ulja,
  • 1 kašičica vanilin šećera,
  • prstohvat soli,
  • 30g kakao,
  • 240g brašna,
  • 15g praška za pecivo.

Za punjenje: 

  • 200ml kokosovog mleka,
  • 120g šećera,
  • 1 kašičica vanilin šećera,
  • 200g kokosa,
  • 50ml kokosovog ulja.

Za čokoladnu glazuru: 

  • 100g posne čokolade,
  • 50ml biljnog mleka.

Posni baunti kolač se priprema na sledeći način:

  1. U posudi pomešajte mleko i šećer, pa dodajte ulje, vanilin šećer, so i prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
  2. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i poravnajte.
  3. Pecite na 180°C oko 20-22 minuta.
  4. U šerpu sipajte kokosovo mleko, šećer, kokos, vanilin šećer i kokosovo ulje.
  5. Kuvajte dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje.
  6. Dobijenu koru isecite na kocke, pa na jednu kocku stavite malo kokos fila i preklopite drugom kockom.
  7. Tako radite dok ne utrošite sve. Istopite čokoladu sa mlekom i dobijenom glazurom premažite kolače.
  8. A postoji i lakši način, a to je da koru presečete na 2 jednaka dela, jedan premažete kremom i preko stavite drugu koru, pa onda prelijte čokoladnom glazurom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni baunti kolač
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -