- Advertisement -
Sastojci za posni baunti kolač:
Za testo:
- 180ml biljnog mleka,
- 125g šećera,
- 75ml ulja,
- 1 kašičica vanilin šećera,
- prstohvat soli,
- 30g kakao,
- 240g brašna,
- 15g praška za pecivo.
Za punjenje:
- 200ml kokosovog mleka,
- 120g šećera,
- 1 kašičica vanilin šećera,
- 200g kokosa,
- 50ml kokosovog ulja.
Za čokoladnu glazuru:
- 100g posne čokolade,
- 50ml biljnog mleka.
Posni baunti kolač se priprema na sledeći način:
- U posudi pomešajte mleko i šećer, pa dodajte ulje, vanilin šećer, so i prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
- Sve dobro sjedinite, pa sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i poravnajte.
- Pecite na 180°C oko 20-22 minuta.
- U šerpu sipajte kokosovo mleko, šećer, kokos, vanilin šećer i kokosovo ulje.
- Kuvajte dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje.
- Dobijenu koru isecite na kocke, pa na jednu kocku stavite malo kokos fila i preklopite drugom kockom.
- Tako radite dok ne utrošite sve. Istopite čokoladu sa mlekom i dobijenom glazurom premažite kolače.
- A postoji i lakši način, a to je da koru presečete na 2 jednaka dela, jedan premažete kremom i preko stavite drugu koru, pa onda prelijte čokoladnom glazurom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni baunti kolač
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -