Posno zimsko varivo

1068
- Advertisement -

Posno zimsko varivo

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno zimsko varivo:

  • 1 veća glavica crnog luka,
  • 2 manje šargarepe,
  • 1 paštrnak,
  • 300g pelata paradajza,
  • 1 tikvica,
  • 1 beli krompir,
  • 100g narandžastog sočiva,
  • 100g šampinjona,
  • 50g mladog spanaća,
  • 1 kašičica mlevene paprike,
  • mleveni biber,
  • ulje,
  • so.

Posno zimsko varivo se priprema na sledeći način:

  1. Crni luk, šargarepu, krompir, tikvicu i paštrnak očistiti i iseći na kockice.
  2. Šampinjone iseći na listove.
    U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i peštrnak, te sve zajedno kratko propržiti.
  3. Ubaciti pelat paradajza i krompir, pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok krompir napola ne omekša.
  4. Dodati tikvicu i pečurke, te kratko prokuvati.
  5. Zatim umešati sočivo i sipati litru vode.
  6. Začiniti mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti po ukusu.
  7. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a jelo ne dobije željenu gustinu.
  8. Pred sam kraj kuvanja ubaciti mladi spanać.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno zimsko varivo
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
- Advertisement -