- Advertisement -
Sastojci za posno zimsko varivo:
- 1 veća glavica crnog luka,
- 2 manje šargarepe,
- 1 paštrnak,
- 300g pelata paradajza,
- 1 tikvica,
- 1 beli krompir,
- 100g narandžastog sočiva,
- 100g šampinjona,
- 50g mladog spanaća,
- 1 kašičica mlevene paprike,
- mleveni biber,
- ulje,
- so.
Posno zimsko varivo se priprema na sledeći način:
- Crni luk, šargarepu, krompir, tikvicu i paštrnak očistiti i iseći na kockice.
- Šampinjone iseći na listove.
U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i peštrnak, te sve zajedno kratko propržiti. - Ubaciti pelat paradajza i krompir, pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok krompir napola ne omekša.
- Dodati tikvicu i pečurke, te kratko prokuvati.
- Zatim umešati sočivo i sipati litru vode.
- Začiniti mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti po ukusu.
- Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a jelo ne dobije željenu gustinu.
- Pred sam kraj kuvanja ubaciti mladi spanać.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 7 Review(s)
Posno zimsko varivo
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -